sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Деца, които помнят предишните си животи

Деца, които помнят предишните си животи

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k391
1 от 5 Снимки

Рашид Кадедж или Даниел Джурди


През 1968 година механикът Рашид Кадедж и приятелят му Ибрахим загиват при автомобилна катастрофа в Ливан. Година по-късно там се ражда и момченце, наречено от родителите Даниел Джурди. Първата думичка, която малкият казва, е Ибрахим, при това без някой да му е повтарял това име. Странностите продължават и по-нататък.

Когато става малко по-голям, той отказва да приеме своите родители и твърди, че има друго семейство. Настоява, че баща му се казва Наим, както всъщност е името на бащата на покойния Рашид. По-късно, когато веднъж той прекосява мястото, където са намерили смъртта си двамата приятели, той заявява, че е умрял именно тук. Когато пък след време се среща с роднините на Рашид, ги разпознава като свои.

Въпреки че мнозина не вярват в прераждането на душата, сред нас има хора, които не само са съгласни с твърдението, че душата ни е безсмъртна, но дори си спомнят за някои свои предишни животи.

Идеята за прераждането идва от индуистката митология, а днес пределите ѝ излизат от рамките на обикновена мистификация или за дежавю, както обясняват психолозите този феномен, защото има някои категорични доказателства, че душата наистина свършва един живот и се влива в друг.

Запознайте се с изумителните истории на тези пет деца в галерията горе, които са убедени, че прераждането съществува, защото много добре помнят кой са били преди сегашното си прераждане. Интригуващо, нали?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest