Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Народни вярвания за привличане на пари

Народни вярвания за привличане на пари

MarianeMariane
Джедай
329112129
Народни вярвания за привличане на пари

Парите никога не стигат, дори и на милионерите. Ето защо откакто съществува човешкия род, се търсят всякакви начини за увеличаване на богатството и увеличаването на парите вкъщи.

Има десетки народни вярвания за привличане на пари вкъщи, които нашите прародители стриктно са спазвали. Дали тези вярвания и ритуали ще ви донесат късмет е спорно, но от друга страна, по Коледа се случват чудеса и няма причина да не спазите поне някои от тях.

Правила за заемане на пари и търсене на увеличение на заплатата

Не бива да взимате пари назаем от близки или приятели във вторник. Ако ви се наложи вие да давате пари на заем, тогава непременно го направете рано сутринта. Всякакви парични операции, извършени след обяд, почти задължително ще се увенчаят с неуспех.

Увеличение на заплатата трябва да търсите в сряда през деня, защото тогава шансовете ви са най-големи. И още нещо, което може да ви се стори малко невероятно – давайте пари, за да имате пари.

Оставете заплатата да пренощува

Мъдрите хора са казали, че не бива веднага да харчите парите от заплатата, дори и да е трудно и да се налага веднага да платите някоя сметка. Това се прави, за да ви обикнат парите, които сте спечелили. Не бива да харчите нито стотинка и цялата сума трябва да пренощува поне една нощ в дома ви.

Не давайте на съседите си назаем хляб или сол

На всекиго може да се случи да забрави да купи някой продукт и тогава на помощ идват съседите. Въпреки че е човешко да си помагаме, ви препоръчваме да не давате на съседите си хляб или сол, защото тогава паричната сигурност ще напусне дома ви.

Не почиствайте трохите от масата с ръка, защото това е на сиромашия

Дръжте в джобовете на дрехите си пари дори когато не ги носите. Напълнете джобовете на дрехите, закачени на закачалка в гардероба, с монети и банкноти за берекет и финансова сполука. Също така се погрижете да нямате никакви скъсани джобове или паднали копчета.

По същата причина никога не трябва да държите портфейла си празен, важно е в него да останат някакви пари, пък били и само жълти стотинки.

За да има в дома ви пари, не трябва да държите метлата подпряна на стената, а трябва да я закачите някъде с дръжката надолу.

Финансовата сполука бяга от хора, които са спечелили нечестно парите си, откраднали са ги от някого или са ги получили по погрешка.

И на последно място, но не и по важност. Направете триъгълник от банкнота от 10 лева и го съхранявайте в най-малкото отделение на портфейла ви.

Заедно с него сложете и щастлива монета – миналогодишният късмет от питата за Бъдни вечер или пари, получени от добър човек.

Магически ритуали за привличане на пари

Ритуал със свещи

Привличане на пари със свещи

За този ритуал се нуждаете от зелено одеяло, 7 зелени свещи и тамян. Като се има предвид, че полунощ се счита за подходящо време за привличане на космическата сила, която носи пари, се препоръчва този ритуал да се извърши в понеделник, като се започне в 24:00.

Преди да започнете, поръсете мястото със светена вода и след това прекадете с тамян четирите ъгъла на стаята. В пълна тишина, в стая, обърната на изток, трябва да коленичите върху зеленото одеяло, лежащо на пода. Запалете 7-те свещи в кръг около вас в метални контейнери, като внимавате да не капете восък от контейнерите. Кажете молитвата Отче наш три пъти, след което се опитайте да изчистите ума си от всякакви други мисли.

Визуализирайте как парите ви идват и колко прекрасни неща можете да направите с тях. Когато свещите изгорят напълно, отново кажете Отче наш и отново поръсвате стаята. Ритуалът се извършва в продължение на 7 последователни седмици.

Ритуалът на инките за повече пари

Този ритуал се практикува във вторник и петък, 8 поредни седмици, също в полунощ. Трябва да напишете на лист хартия вашето пълно име, дата на раждане и желаната сума пари. Имате нужда от свещ, за предпочитане зелена, която да запалите, след което я оставете да гори в метален контейнер, на безопасно място. Когато свещта е почти изгоряла, поставете бележката с вашите данни върху нея, за да я запалите. Данните, написани на листа, включително желаната сума пари, трябва винаги да са еднакви, за да проработи ритуалът.

Талисмани за пари

В румънската традиция съществува обичай да се носят талисмани за късмет и пари. Единият от тях се състои от малка торба, в която се влагат седем различни монети (могат да бъдат и чуждестранна валута). Монетите се поръсват с масло от лавандула. Постоянната чанта се носи 7 дни, за да може текущият доход да се умножи.

Друго поверие за привличане на пари гласи, че ако на свещ се напишат името и сумата, необходима на човека, това ще подейства. В сряда, в полунощ, запалете свещта и я оставете да гори в продължение на един час. Смята се, че след като сумата, написана на свещта, изгори напълно, тези пари веднага идват на нуждаещия се.

Цветя за привличане на пари

Бамбук

Известен е с това, че привлича радост и просперитет. Той предлага защита и късмет, което означава, че шансовете ще се увеличат, че вашите желания ще бъдат изпълнени с покупката на това растение. Казват също, че бамбукът увеличава умствената гъвкавост, осигурява помощ в духовното развитие и носи благоденствие. Ако сте депресирани, отглеждането на бамбук е отлична терапия, защото ви помага да се освободите от негативните чувства.

Босилек

Отглеждането на босилек привлича любов, страст, успех и красота във вашия дом. И ако ядете растението, отглеждано го точно в дома ви, се казва, че можете да събудите страст у всеки, който консумира тази храна. В допълнение, босилекът е известен като антидепресант, антисептик и антибактериално средство.

Жасмин

Жасминът привлича пари

Жасминът привлича парите и любовта във вашия дом и в същото време благоприятства пророческите сънища. Маслото от жасмин е един от най-мощните афродизиаци, което го прави ефективно средство за всеки, който иска да запази пламъка да гори в отношения.

Орхидеи

Орхидеята е не само красиво растение, но и е много лесна за отглеждане. Това растение представлява обичта: привлича парите, любовта и укрепва приятелството. В Древна Гърция хората свързвали орхидеята с плодородие и жизненост, което ги прави прекрасен подарък за тези, които искат деца.

Розмарин

Това растение увеличава силата на мозъка, може да ви помогне да почивате по-добре през нощта и да ви поддържа млади. Розмаринът привлича любовта и увеличава сексуалното желание. Освен това се смята, че това растение осигурява защита и помощ при пречистването и може да се използва при екзорсизъм.

Салвия

Салвията е известна със своите защитни качества. Той също така представлява безсмъртие, дълголетие, мъдрост и изпълнение на желанията. Разбира се, ако отглеждате градински чай, можете да го използвате и в храната.

Хризантема

Многобройните му венчелистчета са символ на богатството. Освен това веселите цветове са свързани с оптимизъм и успех, но и с положителна енергия.

Къде да поставим цветята за привличане на пари?

До входната врата

За да привличане на парите, може да поставите избраното цвете до входната врата. По този начин ще предпазва от зли духове и лоша енергия.

В трапезарията

Като цяло всички растения за привличане на пари, както и цветята, могат да бъдат поставени тук, но е добре да ги подредите според размера. Не поставяйте растение в ъгъла на стаята, което докосва тавана, защото създавате ненужно усещането за натиск. При избора на малки растения трябва да вземете предвид както размера на масата, така и визуалния ефект.

В спалнята

Красивите цветя с приятен външен вид са подходящ избор за спалнята. Също така е добра идея да поставите някои плодове на раклата на леглото: грейпфрут, портокали, праскови, ябълки, които могат да ви помогнат да заспите по-лесно поради техния аромат. Внимавайте да не поставяте висящи растения в стаята, където спите. Вместо това можете да украсите спалнята си с рози, хибискус или здравец, които също привличат парите у дома според поверията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest