Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Атлантите оставили следи в Етиопия

Атлантите оставили следи в Етиопия

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k873
Аксум

Много учени са на мнение, че аксумските монолити – странните съоръжения, които се извисяват в етиопския град Аксум, са всъщност следи, оставени от атлантите – жителите на митичната Атлантида.

Най-големият камък, който е правилен правогълник, се извисява на 30 м височина и тежи към 500 тона. Другите камъни са високи по 20 метра. Всеки от тях е обработен на ръка, имат множество орнаменти, но са разположени в хаотичен безпорядък.

Аксум

Според старинни летописи от Етиопия градът Аксум е възникнал векове преди новата ера. Учените смятат, че фините орнаменти по камъните са дело на технология, която все още не ни е известна.

Все пак, според историците Аксум е построен от аборигени, които не познавали друга техника освен каменното и медното оръдие.

Не е ясно и как са премествани огромните камъни. Има хипотеза, че аборигените са построили града си върху останките от древна цивилизация, от която са завещани камъните.

Според една от теориите на учените в началото на нашата ера е съществувало процъфтяващата африканска държава Ак Сум. То възникнало още по библейско време.

Голяма част от монолитите всъщност са гигантски стели и обелиски. Някои от тях стоят върху огромни платформи, с държина 120 м и ширина 80 метра. Под тях имало цели стаи, които през 1938 г. били разбити от бомбардировки.

Останали само спомени на археолози, които смятали тези руини за останки от покоите на негусите – аксумските владетели. По техни спомени в единия от затрупаните със земя дворци имало над 1000 зали.

Подовете били от зелен и бял мрамор, стените – от абанос и тъмен мрамор, с позлатени инкрустации. Има данни, че дворците на негусите са били на по 14 етажа. Учените твърдят, че барелефните орнаменти върху стелите са умалени подробности на царското жилище.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
диди
диди
22.07.2011 20:37
Не се знае кой е оставил следи в Етиопия, дали атлантите или са извънземните, но съм сигурна в това, че пирамидите в Египет, храмовете на инките, маите, ацтеките, тези обелиски в Етиопия няма как да са направени от неук народ като аборигените. Те самите казвали пред пресата и пред по - напреднали от тях племена, че боговете слезли от небето с огнените си колесници и са ги научили на това, което са нучили в примитивният си живот до сега. Всеки човек гледал научнопопулярен филм за такива племена като маорит, като ги види с една препаска през бедрата ще си изясни, че лъкът и препаската не може по никакъв начин да издигне 500 метрова колона в Етиопия или 146 метрова пирамида в Египет и то ориентирана по звездите и то така, че и след хиляди години зведите са по същият начин съпоставени спрямо пирамидата сега, както и тогава когаго е била построена. Това ни кара да се замислим колко сме нищожни ние във Вселената на този разум и могъщество построил такива величествени постройки.
10
0