Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Какво символизира червената роза?

Какво символизира червената роза?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983372
Какво символизира червената роза?

От векове насам цветята носят определена символика. Тя много пъти се е променяла, но са останали някои общи послания.

Езикът и използването им за изразяване на чувства и емоции е бил най-популярен по времето на викторианската епоха, когато са се водили т.нар цветни флиртове - чрез послания с различни цветя.

Розите са сред цветята, подходящи за почти всеки повод. Розата е идеалното цвете, с което човек може да изрази изпълващите го чувства. Когато подарявате или ви подаряват букет от рози, той е натоварен с определено послание, което се крие в това колко и какъв цвят са розите в него. Всеки цвят изразява различни чувства.

Всеки цвят роза има своята символика. Най-популярни са червените рози, символ на вечната и неразделна любов, уважението и всеотдайността.

Когато получавате или подарявате червени рози, това неминуемо носи посланието Обичам те. Чрез тях казваме повече, отколкото можем да изразим с думи. Ако подарим на човек, към когото не изпитваме подобни чувства, червена роза, това може да се изтълкува твърде погрешно.

Значение има още и дали розата, която се поднася, е напълно разцъфнало цвете или още неразтворен цвят. Често залагаме на цветя, които още не са разцъфнали напълно, с мотива да са свежи по-дълго време. Но те също имат своето значение.

Пъпката на червена роза означава силни чувства, които обаче трябва да бъдат запазени в тайна. Тя се приема още за символ на зараждащата се любов.

Символика на червена роза?

Ако цветовете на розите са разцъфнали, това означава Аз още те обичам.

Освен любов червеният цвят символизира и изпепеляваща страст. Изобщо – розата е за тези, които обичат. Огнено червеният цвят изпепелява сърцата на влюбените, а цветът кардинал символизира желанието. Тъмночервената роза може да се възприеме и като символ на траур.

Според традициите броят на червените рози също е от значение. Ако връзката се задълбочи и искате да кажете на половинката си, че изпитвате обич, то заложете на 3 червени рози. Знак за обожание е букетът от 33 червени рози, а молба за прошка и извинение може да поискате с букет от 15 рози.

На 12 юни пък в някои части на света отбелязват деня на червената роза. Така че, защо пък да не си подарите сами букет красиви цветя и да изпитате удоволствието от тва да си дадете нещо красиво.

Вижте още:

- Любовно гадаене с листа от роза;

- Ако сънувате роза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest