Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»Страшен вампир броди из Старозагорско

Страшен вампир броди из Старозагорско

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k249
Вампир

Търничени е селце, намиращо се в южната част на страната. Разположено е Розовата долина, в подножието на Стара планина. Столетия наред селото пази легендите за причудливи същества, бродещи по тези земи. Една от тях разказва за вампир, тероризиращ селото, който можел да се види в района Турската воденица. Точно това предание е представена и от поредицата Легендите оживяват.

Според легендата, датираща отпреди два века, воденичарят в селото започнал да отглежда сам дъщеря си, след като неговата съпруга починала. Момичето, което вече не било дете, много помагало на баща си. Освен, че чистело и перяло, то приготвяло вкусна боб чорба. Воденицита кипяла от живот и всеки ден в нея идвали хора от съседни села, за да си смелят брашно от ръж и жито. Веднъж пристигнал и един турчин, който се влюбил в дъщерята на воденичаря от пръв поглед.

Той се опитал да я склони да тръгне с него, но след като опитите му претърпели неуспех, решил да я открадне насила. Една вечер той отишъл до воденицата и започнал да тропа силно по вратата. Бащата на момичето веднага се събудил и двамата с натрапника влезли в пререкание. Тогава при самозащита воденичарят убил нежелания си гост. По-късно той и дъщеря му заравят трупа на турчина в близка местност.

Но тъй като мъртвецът не бил опят нито от свещеник, нито от ходжа, както повелявало, духът му бил неспокоен и той се превърнал във кръвожаден вампир. Митичното създание продължило да броди наоколо и да притеснява воденичаря и дъщеря му. Той постоянно хлопал по вратата и се опитвал да накара обитателите на дома да го пуснат в жилището. Представял се, че е закъснял пътник и молел за парче хляб.

Бащата на девойката обаче не се подлъгвал, тъй като познал гласа на турчина. Веднъж той накарал мнимия пътник да покаже ръката си през процепа на портата, за да му докаже, че е истински човек. Тогава вампирът пъхнал крайника си, който бил като на чудовище. Воденичарят това и чакал-грабнал оръжие и съсякъл крайника на вампира. Оттогава той бродел из селото по-разярен от всякога.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
анелия
анелия
12.08.2015 19:46
бабината ти трънкина
5
0
98458
98458
18.06.2015 17:17
Набийте го, лошия вампир и да миряся !
8
2
Вампиро
Вампиро
13.06.2015 22:58
Който го е измислил това,да си тегли въжето!
16
1