Какви комплекси тормозят различните зодии
Complexes That Plague the Different Zodiac Signs
sanovnik.bg»Статии»Астрология»Хороскопи»Какви комплекси тормозят различните зодии

Какви комплекси тормозят различните зодии

MarianeMariane
Джедай
329112265
Комплекси
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Човек е голям, колкото са големи... комплексите му. Това не го е казал Наполеон, а психиатър, който от години изучава човешката душа. Истината е, че всички ние носим своите човешки слабости, скрити комплекси и симпатични мании, които ни отличават един от друг.

Интересно е да се отбележи, че определени комплекси и мании като че ли са обусловени от знака, под който сме родени. Запознайте се с комплексите, които тормозят различните зодии, за да опознаете по-добре хората около вас.

Овен

Невероятно, но факт! Зодията, който е сочена за една от най-упоритите и твърдоглавите, всъщност страда от комплекс за малоценност или някое от неговите разновидности – комплекс на отличника, комплекс на водача и т.н. Овните имат нужда постоянно да бъдат уверявани, че са най-добрите, най-способните, най-учените, изобщо най-най.

Телец

Представителите на тази зодия страдат от неофициалния комплекс на Седемте джуджета. Нали се сещате – Кой ми е ял от паничката, кой ми е спал на креватчето и т.н. Телците като типични представители на земните зодии имат скромни комплекси, които са свързани преди всичко с материалните блага.

Близнаци

Близнаците, които са сложни личности и никога не са сами, страдат не от един, а от два комплекса, при това едновременно. Те често са подвластни на комплекса на Питър Пан и на Пипи Дългото чорапче – отказват да пораснат и да носят отговорност, отказват да се изправят с реалността и да се разделят с измисления си свят.

Рак

Раците са свръхгрижовни родители, като тяхната всеотдайност като нищо може да прехвърли границите на разума и да прерасна в комплекс на Гризелда (при татко Рак) или комплекс на Иокаста (при мама Рак).

Лъв

Лъвовете имат свръхголямо его, което само по себе си не е заболяване, не е опасно за обществото, но е много, много, ама много досадно за хората около тях. Все пак не е много приятно да разговаряте с хора, чиито единствени интереси са собствените им личности, достойнства, красота, интелект и др.

Дева

Девите често са подвластни на комплекса на Йон – липсата на вяра в собствените способности. Те хвърлят ужасно много енергия, за да скрият или омаловажат талантите си. Освен това са склонни да поемат отговорност за всичко и всеки и винаги обвиняват себе си, ако нещо не е е протекло по план.

Везни

Везни

Трябва да признаете, че везните по принцип са досадни с вечното си колебание. Те са в състояние да прекарат живота си в претегляне на две дилеми и да умрат щастливи, без да са се спрели на нито едната. Диагнозата: Комплекс на нерешителността!

Скорпион

Скорпионите са непогрешими, недосегаеми, уникални, единствени по рода си. Не казваме богоподобни, защото не те приличат на Бог, а той на тях. Това усещане за собственото величие може да надскочи обикновените граници и самозаблуждението им да се задълбочи.

Когато това стане, Скорпионите започват да поставят пред себе си непостижими цели, които преследват, дори с цената на собственото си здраве.

Изневяра

Стрелец

Представителите на тази зодия са застигнати от синдрома на Дон Жуан – просто не са в състояние да останат верни на партньора си. Имат безброй връзки и любовници и не са в състояние да се задълбочат в отношенията си.

Козирог

Козирозите са неотразими или поне те така си мислят. И понеже представителите на тази зодия са дар божи и за двата пола, те остават самотници, защото смятат, че никой не е достатъчно добър за тях. Това е т.нар. Комплекс на Клеопатра. Съчетайте го с комплекс за превъзходство и получавате типичен Козирог.

Водолей

Водолеите не се раждат, те са изпратени на този свят с някаква мисия. Каква точно може да не стане ясно до края на живота им, но това не им пречи да живеят с мисълта, че са единствени, неповторими и избрани да спасят всички. Отговорностите, с които доброволно се нагърбват заради комплекса си на месия, са в състояние да ги съсипят.

Риби

Представителите на тази зодия прекарват 1/3 от живота си в сън, а останалото време в мечтаене. Те често са подвластни на комплекса на Касандра и пребивават в този свят чисто физически. Къде се намират духом – това никой не може да каже. Може да попаднат в клопката на комплексна на мъченика, която смята, че чрез собственото си страдание ще спасят другите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
55
41
31
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Ябълков пай
Ябълков пай
24.07.2015 16:39
Вярно е близначе съм и след 100 години НЯМА да порасна ;)
0
1
Мишо
Мишо
06.04.2015 09:42
Абсолютна истина! Изследването е правено задълбочено. За моята и зодиите на близките ми, е истина! Ще се старая да прикривам комплекса!
6
1
Кристина Черникова
Даа, има известни съвпадения!
7
0
Topato
Topato
01.04.2015 10:51
Всеки си има по нещо ^_^
2
0
вили
вили
02.04.2015 20:23
да
4
0