Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Будистки лама се прероди в американче

Будистки лама се прероди в американче

Будистки лама се прероди в американче
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

11-годишният американски тийнейджър Джим Уангчук повече никога няма да върне при съучениците си в училище. Момчето бе признато за инкарниран будистки Лама.

Терминът "инкарнация" означава прераждане, възкръсване. Според будистката религия преди смъртта си всеки Лама разкрива на учениците си точното място и часа на раждането на бъдещото си тяло. Когато изтекът няколко години след посочената като рождена, монасите тръгват да издирват детето, в което е определено да расте новият Лама.

Не винаги прераждането е в Азия. 11-годишният Джим е роден в Бостън. Разбира се, детето не е отнето от родителите му насила. Насилието, по принцип, не е характерно за будизма.

Прероденият Лама в първите години на живота си се държaл като нормално дете. Преди две години момченцето започнало да разказва на родителите си миналия си живот. Първоначално те го възприемат като детска фантазия.

Будистки лама се прероди в американче

След което семейството отишло на почивка в Индия. По време на посещението на един от древните храмове момчето изпаднало в транс, по време на който описало подробно будистки манастир с 35 дракони на покрива.

Разказа на американчето бил чут от монасите, които ведната идентифицирали в него един от свой Лами, основател на една от четирите основни школи в будизма.

Така следващите десет години Джим ще живее в манастира, а със своите приятели от училище ще комуникира единствено чрез електронната поща.

Разбира се, на родителите му било изключително трудно да повярват, че детето им е прероден будистки водач.

"Последните две години бяха много труден период за нас. Много пъти питах сина ми дали не иска да се завърне у дома в Бостън. Но неговото желание е да остане в Тибет. Сега наричам сина си "Ваше Светейшество", казва майката на американския Лама.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Олег
Олег
17.12.2013 20:04
Точно така! Над всеки човек съществува нематериална структура в която се съдържа информацията от всички прераждания. Някои я наричат дух, други душа, ангел хранител и т.н. Когато човек почине остава душа, която не се преражда. Преражда се духа и затова се нарича инкарнация на човека. При медитация може да се достигне до тази информация и да си спомни човек миналите изживявания и опитности, които е имал.
1
0
Йов
Йов
09.09.2011 19:57
Откачена работа.
0
0
niki
niki
16.05.2011 15:28
11 годишен тийнейджър ? уау...
0
0