sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Антарктида крие тайнствен град

Антарктида крие тайнствен град

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Антарктида

Пустеещият леден континент Антарктида винаги е бил обгърнат от неразрешени мистерии.

Известният американски полярен изследовател, пилот, и контраадмирал Ричард Бърд (1888 г.-1957 г.) е имал възможност да води няколко успешни експедиции в този континент.

Налице са обаче добре обосновани предположения, че в хода на тези пътувания той се е сблъсквал с нещо изключително изненадващо и озадачаващо.

Всичко се е случило по време на четвъртата експедиция, която се провела през лятото на 1946 г. В нея участвали повече от 4700 души: учени, инженери, военни експерти.

Леден Континент

Официално експедицията преследвала изключително научни цели. Учените проучвали област в т. нар. Нова Швабия (сега известна като земята на Кралица Мод).

По време на Втората Световна Война се прeдполага, че там германците са имали изградена база "Оазис", където съхранявали тайни оръжия. Според слухове там имало свръхзвукови летящи чинии!

Но и досега правителството на Германия отрича и не дава информация за "тайното оръжие на нацистите в Антарктида".

Дали адмирал Бърд не се е натъкнал на въпросната база Оазис. Още повече, че дал кодово име на своята експедиция "Скок".

Което име веднага асоциацира с вертикалното излитане и кацане на летящи чинии.

Ледове Антарктида

Не е известно дали точно това е намерил адмирал Бърд. Но в книга със записки от експедицията, публикувана от Амадео Джанини през 1959 г., две години след смъртта на адмирала, са описани сензационни неща:

"Близо до полюса контраадмиралът обърна внимание на странно място, което сияеше първо в жълто, след това в червено и накрая в лилаво", разказва Джанини.

Пред всички изведнъж се ширнали гори, реки, пасища, мамути и... странни въздухоплавателни средства, които приличали на летящи чинии.

После пред изумените им погледи се появил и град със сгради, сякаш изваяни от кристал. Термометърът започнал да се покачва драстично и спрял на зашеметяващите 23°С. И това на Южния полюс! Радио комуникацията със Земята се изгубила...

След като експедицията кацнала на земята, се оказало, че самолетът е изгорил 2750 литра горивото...

Предполага се, че след завръщането си адмирал Бърд е бил принуден да си мълчи за това, което видял. Властите установили строг контрол над него до края на живота му.

Може би затова Бърд никога не е говорил публично за НЛО или връзки с други цивилизации, в нито една от книгите му няма признаци на сензационни открития.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
53
46
33
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
соня
соня
04.07.2013 10:50
гоооооолям майтап
0
3
зизу
зизу
15.02.2013 23:13
Голям майтап.
0
2
ina
ina
22.04.2011 13:21
В книга със записки от експедицията, публикувана от Амадео Джанини през 1959 г., две години след смъртта на адмирала, са описани сензационни неща.
0
0
ico
ico
05.01.2011 16:08
Ти от де знаеш зa това, нaли е в тaйнa.
1
2