Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Остров на съкровищата води хората до лудост

Остров на съкровищата води хората до лудост

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Остров на съкровищата води хората до лудост
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Шоалските острови се намират в района на северноамериканския бряг на Атлантическия океан. Според местните жители и туристи, там се случват много странни и ужасни неща, а виновик за това е прокълнато пиратско съкровище от XVIII век!

Казват, че в онази епоха на островите пирати укривали плячката си. Някъде на острова е погребан със съкровището си брутален лидер, предвождал кръвожадна сган от разбойници.

Сред пясъците лежат 375 хиляди долара в злато, но до ден днешен късметът не се е усмихнал на никой.

Един от най-ревностните ловци на съкровища в миналия век бил кръчмар на име Филип Баб. На него веднъж му се присънил въпросния пират и му посочил мястото, където лежат жълтиците.

Филип Баб изкопал множество дупки на острова и намерил смъртта си в една от тях при неразгадани обстоятелства.

Остров на съкровищата води хората до лудост

След кончината му, всеки ловец на съкровища бивал стряскан от призрака на Филип Баб, който бродел на острова.

Но привидението на стария Баб не е единственият дух, който обитава Шоалските острови. През 1714 г. на един от островите пристигнал друг пиратски кораб, чийто капитан оставил младата си жена след медения месец да го чака и се отправил на последното си пътуване.

Красивият капитан дал на жена си клетва, че след този последен курс ще заживеят честно. Младата жена, на свой ред, обещала да го чака до края на живота си. За съжаление пиратът загинал в морска битка и никога не се завърнал при жена си, която се споминала малко след това от мъка.

От този момент на острова взел да скита призрак на жена с бледо лице и сини очи, която повтаряла фразата: „Той ще се върне! ” Най-често тъжната хубавица виждали местните рибари.

Смята се, че когато стъпят на Шоалските острови хората губят разсъдъка си и психическото им здраве се влошава. Единствено местното население изглежда има имунитет срещу лудостта.

Остров на съкровищата води хората до лудост

През март 1983 г. туристът Луи Вагнер, който страдал от шизофрения, прекосил с лодка от остров Star Island до Eppldor Island. Отишъл до единствената къща на острова.

В нея живеели сестрите Мария и Карен Кристенсен. Вагнер разбил врата с брадва, изнасилил двете жени, удушил ги и разчленил труповете им с брадвата.

На сутринта медстната полицията го заварила да приготвя храна от останките на жертвите си. Въпреки заболяването си, Вагнер е признат от съда за виновен и е осъден на смърт.

Години наред учени се опитват научно да обяснят "странната" лудост, която обзема хората.

По мнение на геолози скалите в подножието но Шоалските острови са с вулканичен произход. Върху тях има натрупано огромно количество от кварцови кристали.

Известно е, че те имат силно електромагнитно излъчване. Може би електромагнитното поле засяга психиката на хората и ги води до психоза, смятат експертите.

Изглежда дяволските сили в този случай са съвсем невинни. А колкото до пиратското съкровище, то може би съществува, но, както повечето пиратски съкровища, заровени в земята, не му е писано да попадне в ръцете на простосмъртните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest