sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Автомобили-призраци

Автомобили-призраци

Автомобили-призраци
Луксозна кутия за бижута и часовници - сив-17%
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници - сив
54.00 лв.
45.00 лв.
Виж ››

Автопризраци са широко разпространен вид. Те изведнъж се появяват на пътя с висока скорост. Външно те изглеждат като истински автомобили. Които обаче са без шофьор.

Целта на автопризраците най-често е да предизвикват катастрофи. Някои призрачни автомобили се появяват на местата, на които на се случили произшествия и инциденти с трагичен край.

В нощта на 15 юни 1934 млад човек, шофиращ автомобил в Северен Кенсингтън, Лондон, видял, че срещу него се насочва автобус. Фаровете му заслепяват шофьора, той избягва сблъсъка с него, но не успява да избяга от друго превозно средство и намира смъртта си.

Гибелта на мъжа не е първата, причинена от автобус-призрак. Той се появявал на същия участък много пъти преди този случай и всеки път причинявал произшествия. Шофьори, успели да се измъкнах живи след катастрофите твърдят, че зад кормилото на автобуса нямало водач.

Шосе в английското графство Кент също им лоша слава. Всяка година по Коледа по него се появява камион-призрак, който избутва автомобилите от пътя. През 1960 година друг камион избегнал сблъсък с камион-призрак и водачът оцелял. Когато слязъл по поогледа участъка, той не открил и следа от другия камион - нямало следи от спирачки, нищо... Според докладите, камионът-дух имал навика да се обръща внезапно и да се появява в насрещното платно.

На път в резерват, близо до Чикаго, също се явяват автомобили-призраци. Шофьори разказват, че в участъка край гробище често чуват звуци от набити спирачки, счупени стъкла, без обаче на пътя да се случва нищо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest