sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Куче спаси дете от змия

Куче спаси дете от змия

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k420
Дете и Куче

Кучето е най-добрият приятел на човека. Откакто предците ни са опитомили тези любвеобилни четириноги, те не са спрели да засвидетелстват своята вярност и любов към стопаните си.

Кучетата обаче защитават не само собствениците си, но и хора в беда. Уличен пес спаси малчуган от пепелянка, малко преди змията да нападне детето, съобщава Монитор.

Затрогващата случка се е разиграла миналата събота следобед, когато баба от търновско излязла до магазина със своя внук. Тя се заговорила със своя съседка и изобщо не забелязала, че детето се отправило към неокосени площи в района на блока.

Внезапно бабата чула силен кучешки лай и решила да прекрати сладката си раздумка, когато видяла, че внучето се е напъхало в близките треви.

Тя моментално тръгнала към кучето и когато наближила видяла, че всъщност проскубаното улично псе е застанало между детето ѝ и съскаща пепелянка. Кучето ръмжало и се зъбело на влечугото и изглежда било в готовност всеки момент да го нападне, за да предпази малчугана.

Възрастната жена веднага грабнала внучето си и излязла на улицата, държейки го в ръце. След тях тръгнал и четирикракия охранител.

Змия

Уплашената баба била много благодарна на уличния пес и го наградила с няколко кренвирша. Тя дори се зарекла, че ще го върже пред блока, ще му осигури кучешка колибка и ще го храни подобаващо всеки ден.

Напоследък случаите със змии у нас много зачестиха. Съвсем наскоро млада жена от Сандански осъмна с 20-сантиметрова змия в леглото си.

Влечугото се вмъкнало в спалнята ѝ, намираща се на втория етаж в жилищна кооперация. 23-годишната Мария се събудила, когато чула съскане и усетила нещо да се движи покрай ръката ѝ. Тя веднага извикала баща си и двамата убили змията.

Преди няколко дни мъж отново от великотърновско намерил еднометров смок на партера във входа на блока си. Преди години пък змия успя да се качи по клоните на дърво до четвъртия етаж на блок и да влезе в кухнята на семейство.

За щастие бащата успял да открие и убие змията, преди някой да пострада сериозно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest