sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайният език на цветята

Тайният език на цветята

AdminAdmin
Дарт Вейдър
658392
Цветя
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Още от древни времена хората са използвали цветята, за да изразят техните чувства, мисли и идеи. Луис Карол е изпратила Алиса в страната на чудесата чрез огледало в градина, пълна с говорещи цветя. Древните гърци и египтяни са дарявали с цветя боговете. Мнозина днес даряват цвета, като само частично разбират съобщението, което отправят. По-долу може да научите какво послание носят някои от най-обичаните цветя.

Магарешки бодил, националния герб на Шотландия, е символ на упорит труд, страдание и се смята, че е цвете, което може да прогони меланхолията. Бодилът понякога е включен в приказките, символизиращи вечната любов, която може да преодолее болката, страданието и трудностите.

Цветя за Дома

Ирис, символ на вярата, властта, победата и завоеванието; вярва се също, че пази от злите духове. Древните гърци са кръстили това цвете на Ирис - вестителя на боговете, който напътства душите на жените и момичета в подземния свят. Дори и днес, много гърци полагат ириси на гробовете на жените.

Орлови нокти е устояло на изпитанието на времето като символ на трайно удоволствие, постоянство и търпение.

Лале

Лилията е цвете на чистотата, използвано е като силен религиозен символ, особено по време на християнския празник Великден. Според древните гърци, белите лилии са създадени от млякото на Хера, майка на боговете.

Лалето, символ на пролетта, богатството и живота след смъртта, първоначално е отглеждано в Персия, но в момента е известно като цвете, перфектно култивирано от холандците. По време на 16-ти и 17-ти век то е толкова търсено, че хората търгуват своите домове и кораби, пълни с товар само за няколко луковици.

Розите символизират любовта, радостта, силата и красотата, но също могат да символизират и смърт(една роза върху гроб). Клеопатра е спяла на възглавници, напълнени с розови листа.

Маргаритките са символ на споделени чувства, детска невинност, свобода и красота.

Даването на цветя може да изпрати мощно послание. Забавно е да знаете какво послание ще изпратите, когато подарите цветя следващия път.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest