sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Завърналите се от Ада...

Завърналите се от Ада...

Завърналите се от Ада...
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Историята познава много случаи, в които хора, попаднали в екстремни ситуации, от които на пръв поглед шансът да оцелеят е нулев, все пак побеждават опасността. За тези хора казват , че са се "върнали от Ада".

Днес ще ви разкажем за два такива случая.

Завърналите се от Ада...

- През 1891 година по време на китолов близо до Фолклендските острови от кораба "Звезда 1" се преобръща. Шестима рибари са спасени, друг бил ударен смъртоносно от опашката на кашалот, а на осмият, млад моряк на Джеймс Бартли, изчезнал. Моряците все пак успели да убият кашалота и го качили на кораба.

След няколко часа забелязали, че коремът на кита извършва странни конвулсивни движения. Срязали стомаха му и замръзнала от шок: в него лежал Джеймс. Телесната температура на кашалот е толкова висока, че морякът загубил съзнание. След като оцелял в стомаха на кита, Бартли живял още пет години, след което починал.

- Няколко години след края на Втората световна война, в малкия полски град Валим жители се оплакали, че чували глухия рев на автоматични залпове, носещи се изпод земята. Местните власти проучили въпроса и установили, че в подземията на града по време на Втората световна война се е подготвяло супероръжие за Хитлер.

Входът на подземните пещери бил взривен, а вътре останали живи четирима войници, които в продължение на две години се опитвали да привлекат вниманието на хората над земята с изстрели. Накрая от четиримата е оцелял само един.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest