sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Науката обясни защо не съществуват двойници

Науката обясни защо не съществуват двойници

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k1000
Двойник
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Съвременната наука потвърди, че съществуват хора, чиито лицеви черти много си приличат, но според учените напълно идентични двойници няма как да съществуват.

Според учени от университета Бъркли в Калифорния перфектните двойници не съществуват заради допълнителен генетичен механизъм, който се извършва от т.нар. енхансери или усилватели.

Енхансерите са част от ДНК, които могат да намаляват и увеличават гените, отговарящи за лицево-черепното развитие, като в това число се включва формата и цвета на лицето.

Гените, които определят каква ще бъде формата на лицето, в последният си етап от развитие извършват леки промени, заради които някои човешки черти стават уникални.

Гени

„Тези регулатори не са отговорни за големите изменения, които водят до генетични аномалии като заешката устна. Тези състояния се дължат на мутации на самите гени, които задават развитието на черепа, а не на новооткритите области“ – заявява научният екип.

Тези гени са отдавна известни на науката и се проявяват в една важна телесна структура, наречена нервен гребен, в която се създават гръбначно-мозъчните и значителна част от главовите нервни възли.

Броят на клетките и пътят на техните промени до голяма степен определя формата и характерните черти на едно лице.

Еднакви Хора

Според учените въпросните енхансери се предават генетично от родител на дете и въпреки това предаването на генетичния материал не гарантира, че детето напълно ще прилича на родителите си, от които е придобило гените, тъй като тези клетки се видоизменят.

Това обяснение на научните среди ще помогне да се разберат механизмите, които са отговорни за образуването на човешкото лице, както и да се отговори защо хора без роднинска връзка са почти идентични двойници.

Съществуването на идентични двойници е въпрос, който занимава хората от различни среди. Неотдавна канадският фотограф Франсоа Брюнел публикува снимки на хора, които много приличат на различни звезди от световния шоубизнес.

Брюнел е започнал с търсенето на двойници, след като няколко пъти са му казали, че много прилича на филмовия герой Мистър Бийн.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest