Необичайно дело на природата – двуглава змия
An Unusual Creation of Nature - the 2-Headed Snake
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Необичайно дело на природата – двуглава змия

Необичайно дело на природата – двуглава змия

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k1k
двуглава змия
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Индиец от областта Западен Бенгал успя да улови с камерата на телефона си необичайна двуглава змия, която се е появила край къщата му преди няколко дни.

Собственикът на къщата Апурба Гош разказва, че когато излязъл от дома си, чул шумолене в близките храсти. Любопитен какво причинява шума, индиецът погледал в храстите и видял изумително дело на природата – змия с две глави.

Гош веднага извадил мобилния си телефон и успял да направи няколко снимки на феномена.

След като разпространил снимките на необичайното влечуго, индиецът споделил, че посетителите в индийското село са се увеличили.

За щастие двуглава змия не е отровна и е от разновидността влечуги, които не са опасни за хората.

Змията обитава село Бурдван в Западен Бенгал, което е популярно в цяла Индия с голямото си разнообразие от змии. По тези места може да бъде видяна и прочутата кралска кобра.

В Индия змиите са на голяма почит, тъй като са включени в много религиозни течения и култове. Индийците се прекланят пред змиите, защото вярват, че те им носят щастие и късмет.

Змия

В индийските древни вярвания се казва, че Земята е придържана от петоглава кобра, наречена Шешнаг.

Култът към змията в Индия датира отпреди 5000 години. Легендите разказват, че влечугите са властвали над долината на Кашмир, когато тя е била все още безкрайно блато.

Индийците смятат, че змията олицетворява вечното движение и е пазител на дома. Затова индусите слагат знака на змията от двете страни на входната си врата.

Убийството на змия е много тежък грях и се смята, че ако една жена не може да забременее, то тя е убила змия в предишен живот. За да получи опрощение, жената трябва да се моли на каменото изображение на влечугото.

Индийците смятат за добра поличба и голям късмет откриването на змийска кожа.

През юли-август в Индия се празнува празникът на змиите. Тогава никой не работи, а празненствата започват от изгрев слънце. Хората залепват изображение на змии пред входа на къщите си. После отиват в храма, където се извършва ритуално измиване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest