Призраци в затвора

Призраци в затвора
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Съществува мнение, че затворите твърде рядко се посещават от призраци, привидения или духове, тъй като са неблагоприятна среда за необясними явления. Но пък има и примери, които доказват обратното.

Известната Лондонска Кула някога е служила за задържане на особено опасни престъпници, включително и такива от царско потекло и аристократична кръв. Той отдавна е известен с призрачните си обитатели.

Призраци в затвора

През 1483 година там било извършено убийство на две момчета от благородно потекло. Следващите два века духовете им бродели из коридорите на замъка. През 1674 година в стените му били намерени зазиданите скелети на момчетата. След което духовете никога повече не се появили.

Дълго време смут в замъка всявал и призракът на една от съпругите на крал Хенри VIII - Ан. Тя била несправедливо обвинена от съпруга си и на 19 май 1536 година била обезглавена. Тялото й било погребано в параклива на Свети Петър.

Духът на Ан започнал се появява на различни места из Лондонската Кула, често без глава. Веднъж, когато параклисът бил вече заключен, служител на сигурността забелязал, че от него се носи слаба светлина. Надникнал през прозорците и видял призрачно шествие във вътрешността на сградата. Духовете били оглавявани от обезглавената съпруга на краля.

След време, когато се наложило подът на параклиса да бъде ремонтиран, под каменните плочи намерили скелетите на 200 души.

През 1836 година една от затворничките в немски затвор, 39-годишната Елизабет Еслингер, се оплакала, че вечер я посещава духът на един католически свещеник на име Вименталии Сентън.

От случая се заинтересовал известният учен Юлиус Кьорнър, който по същото време бил лекар в затвора. Заедно с още седем души те станали свидетели на необичайни звуци и визуални явления - като например шум от стъпки, полувидими човешки фигури, заобиколени от фосфорираща блясък. Появата на тези фигури била съпроводена от силна миризма на трупове.

Също така от време на време в затвора се чували мощни удари сякаш се събаряли стени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
miss_kiss981
miss_kiss981
01.07.2012 14:33
Еи хора ако обичате да гледате духове всеки петък по нешънъл джеографик дават истории за духове по истински случаи от 22 до 23 някои са много страшни :|
0
0
диди
диди
23.10.2011 15:02
Мен ме е шубе.
0
0
maria
maria
31.07.2011 17:01
Вие от къде знаете, че е истина ?
0
0
niksata - messi
niksata - messi
29.04.2011 14:12
Аз вярвам в тези работи. Като прочетох си спомних за призраците по Нешънъл джеографик.
0
0