Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Унищожаването на Вселената вече е факт

Унищожаването на Вселената вече е факт

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983364
Вселената
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Вселената е на границата на своето разрушение. Съвсем скоро всичко в нея, включително и хората, ще се свие в малко плътно кълбо. С това плашещо твърдение излязоха учените от Университета на Южна Дания.

Теоретично някъде в Космоса процесът на унищожаване на някои части на Вселената е започнал. Идеята за подобно явление не е нова. Изследователите от Дания твърдят, че са доказали нейната коректност. Те са направили това посредством използването на математически уравнения.

В основата на теорията за унищожението на Вселената е това, че рано или късно определена радикална промяна във Вселената ще доведе до това, че всяка частица в нея ще стане изключително тежка. И всяко нещо в нея - от песъчинките до всяка планета, та дори и галактика, ще придобие тегло милиарди пъти по-голяма от сегашното.

Предполага се, че именно това новото тегло ще засили взаимното привличане. А това Вселената ще се компресира в супергорещо и тежко кълбо. След като това стане, Вселената, каквато я познаваме сега, ще престане да съществува.

космос

Процесът се нарича „фазов преход“. Той е подобен на това, което се случва, когато водата се превръща в пара, или магнитът се загрее и загуби своята сила.

Спрямо теорията на Хигс, фазов преход вече се е случвал - в една десета от милиардна част от секундата след Големия взрив. Това е, което е довело до промяна в пространствено-времевия континуум. По време на прехода празното пространство се е изпълнило с невидимо вещество.

Това учените наричат поле на Хигс. Предполага се, че някои елементарни частици взаимодействат с това поле. Те получават от него енергия, известна като масата на частиците.

Чрез математически уравнения изследователите от Университета на Южна Дания са открили, че полето на Хигс може да съществува в две състояния. Излиза, че материята може да съществува под формата на течност или твърдо тяло. Когато тя е твърдо тяло, полето на Хигс е милиарди пъти по-плътно от това, което учените вече са наблюдавали.

Космическа експлозия

Това свръхплътно поле на Хигс може внезапно да се появи по всяко време, навсякъде във Вселената, точно както се появяват мехурчета на повърхността на вряща вода, ако теорията на учените е вярна.

След преминаване през пространството мехурчето ще се ускори до скоростта на светлината и ще измени полето на Хигс от състоянието, в което е в момента, в изцяло ново. Тогава всички елементарни частици вътре в балона ще са много по-тежки, отколкото ако те биха били отвън. И сами по себе си ще формират супермасивни центрове.

Масово теории и изчисления прогнозират такъв фазов преход. До момента обаче изчисленията бяха по-скоро несигурни в това отношение. Спрямо новите такива учените доказват две неща: Вселената най-вероятно ще се разруши. А катастрофата е по-вероятна, отколкото се смяташе до момента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Ок
Ок
10.05.2015 17:31
Може и да е вярно
0
0
Виракоча
Виракоча
25.02.2015 20:14
Всеки човек е малка вселена, всичко което се появява на екрана пред очите е илюзия, човещкото тяло е съвкупност от маки човеченца съставени от мисли (нереални). Едното е шефа стои на въха на пирамидата и командва останалите, ако някое от другите човечета има нова идея тя се гласува и човечето шеф взима бързи демократични решения. Няма как да се унищожи тази съвкупност от малки светове, може даден свят да се разформира за да се изгради нещо по ново, но нищо не се губи. В сънищата се водят постоянно битки между съзнанията.
2
0
UFO pro
UFO pro
25.01.2015 23:40
дори и да стане апокалипсис знам,че до тогава хората вече ще са сасипали Земята от към ресурси, вода и храна. Скоро Земятя ще е пуста като другите планети
2
0
Ехо
Ехо
25.11.2014 06:20
бла - бла , ама няма бла-бла. Колкото до това от 2012 , то е през 2016 г. (а и през 2015 г. има проблеми от рода) - има разлика от 4 г. между Земния и Космическия календар. А самото наше съществуване тук на земята е предназначено, за да се свие Вселената - При Големия взрив св разпръскват Вселената , както и Разума; Сега Създателят работи за това, да събере Разума, но само Светлия, чист Разум, а чрез това и да свие Вселената до първоначалния и вид. При големия взрив Светлия и тъмния разум са се били слели. Големия взрив е дело на тъмния разум. Затова проверяват начина ни на мислене - само добро се търси. Проблема е че житейските условия ни поставят в ситуации, когато не можем да издържим. Жалко, но много Светъл Разум се похабява. Колкото до самото свиване на Вселената - още много години ще са нужни - може би не милиони, а милиарди.
0
0
M. G.
M. G.
15.11.2014 15:47
дада глупости ами оня апокалипсис през 2012 какво стана с него аа
0
1
blaaa
blaaa
19.04.2014 00:16
бла бла бла блаа бла
4
7
mihala
mihala
31.03.2014 15:58
Това е най-вероятната терия, която съм слушала. След като се свиеме и станем 1/1000 спрямо Създателя ни, което е даденоо в Библията ,това т.н. кълбо ще се разпукне и ще започне нов живот.Ураааааааааааааааа
2
5
дв
дв
02.02.2014 17:13
Ами отвъд кълбото какво ще има?????
2
3