sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Китайско бебе възкръсна

Китайско бебе възкръсна

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k1k
Китайско бебе

1-месечно китайско бебе от провинция в източен Китай се върнало към живота броени минути преди да бъде кремирано.

От информацията става ясно, че малко дете се е лекувало от малформация на дихателната система, заради което е било на изкуствено дишане.

След редицата неуспешни процедури родителите му са решили да прекратят лечението му, защото не виждали подобрение в здравето на сина им, а напротив състоянието му се влошавало.

Екипът от болницата, който спрял системата за изкуствено дишане, е обявило детето за мъртво дори му издали смъртен акт.

По желание на родителите бебето трябвало да бъде кремирано, но минути преди огнените пламъци да изгорят тялото, детето се събудило и започнало да плаче.

Шокираният екип от погребалното бюро е върнал китайчето в болничното заведение и лечението му е започнало отначало.

От здравното заведение съобщиха, че щом бебето има признаци на живот, то ще продължи да бъде лекувано по хуманитарни причини.

Състоянието на малкото китайче все още е критично.

Лекарят, който е пряко отговорен за лечението на малчугана, впоследствие е отстранен от работа, а медицинската сестра, която се е грижила за малкия пациент, е уволнена заради грешката, която щяла да убие живо дете.

Бебе

Лицензът на лекаря, който погрешно обявил детето за мъртво, е отнет.

В момента тече и активно разследване по случая, инициирано от управата на болницата, което да изясни всички факти около случилото се.

За сега властите са установили, че лекарите са проявили непростима небрежност и организацията в болницата е на доста ниско ниво.

Преди няколко дни беше съобщено за подобен случай в колумбийска болница, където преждевременно родено момиченце оживя след 10 часа в моргата.

Малката Милагрос се родила в раните часове на 13 ноември чрез цезарово сечение.

Когато извадили бебето, то не проявявало никакви признаци на живот и затова лекарите го обявили за мъртво след 35 минути на опити да го съживят.

Няколко часа по-късно детето изненадващо проплакало в моргата и веднага било върнато в болницата при родителите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest