sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тъмнокожо момиче стана бяло

Тъмнокожо момиче стана бяло

Тъмнокожо момиче стана бяло
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

23-годишната Дарсел де Флют е дете на тъмнокожо семейство от Тринидат. В детството си била както всички други деца – весела, жизнерадостна. Приличала повече на майка си.

Когато обаче навършила 5 години, по краката на Дарсел се появили странни бели петна. Родителите я завели на лекар, а той бил категоричен с диагнозата – витилиго.

Това заболяване се изразява в появата на участъци по кожата във вид на едно или повече бели петна, лишени от кожния пигмент меланин. Формата им е неправилна, с различна големина. Най-често се явява симетрично по кожата на лицето, шията, китките, бедрата, гениталите и други места, предимно с по-нежна кожа.

Тъмнокожо момиче стана бяло

При витилигото собствената имунна система унищожава пигментните клетки - меланоцити. Среща се в 1 от 100 души.

С течение на годините белите петна по тялото на Дарсел ставали все повече и така до 17 години, когато вместо тъмнокожа, тя вече приличала на европейка.

В момента Дарсел работи като дизайнер в Лондон.

"Моят баща сътрудничеше на ООН, често пътувахме по целия свят. Може би стресът от честите премествания подсили моите проблеми като дете. Когато лекарят ми постави диагнозата, ние почти не обърнахме внимание. Изписа ми лекарства и каза, че всичко ще отшуми. Но нищо не помогна. Пробвахме много лечения, дори лазерна терапия, когато бях на 12 години. Тогава 80% от тялото ми вече беше бяло", разказва историята си Дарсел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest