Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Извънземни»Съществува ли извънземна форма на живот

Съществува ли извънземна форма на живот

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983364
Вселената
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Сами ли сме във Вселената? Този вечен въпрос буди много теории, хипотези и дори страхове. Независимо дали е фантастика или не, идеята за същества, които живеят на други планети, отдавна вълнува човечеството. А вярата, че Земята се посещава от определени представители на извънземни светове е широко разпространена. Да погледнем на въпроса от строго научна гледна точка.

Повечето учени смятат, че за да съществува живот на една планета, тя би трябвало да има атмосфера (въздух) и вода, да получава и да осигурява достатъчно светлина и топлина. Последното идва от факта, че Земята получава топлина и светлина от нашата звезда - Слънцето. А във Велената има милиони звезди като него.

Ако се открие планета със сходна на Земната система, съществуването на определени форми на живот там е напълно възможно. Но поради огромните размери на Вселената подобно търсене е трудно.

Други учени смятат, че ако някъде там има разумен живот и извънземни цивилизации, те вероятно изпращат до Земята радиосигнали. Досега обаче са уловени само и единствено естествените излъчвания на звездите и планетите.

Сателити

Разбира се, съществуването на подобна форма на живот е чисто теоретична и всяко поддържане на подобна хипотеза е предмет на дискусии. Съществува хипотеза за произхода на извънземния начин на живот, ако изобщо съществува, която твърди, че той се е зародил самостоятелно на други места във Вселената.

Алтернативна на тази хипотези е т.нар. панспермия или екзогенезис. При нея се поддържа факта, че животът се е зародил на едно място и след това се е разпръснал измежду обитаемите планети. А теориите за формите на тези извънземни варират между проста форма на живот във вид на бактерия до сложни и съзнателни същества, които са дори по-развити от нас хората.

Извънземни

Всяка хипотеза може да бъде доказана с факти. На 15 Май 1963 година в околоземната орбита се изпраща последния американец, летял сам в космоса. Той провел своето орбитално пътешествие в капсула. По време на последната обиколка обаче той изпратил обезпокояващо съобщение на проследяващата го станция. Казал, че вижда искрящи зеленикави обекти пред себе си, бързо приближаващи се към капсулата му.

НЛО-то изглеждало напълно реално и солидно, дори било засечено от радара на земната станция. И тъй като пътуването му се следяло стъпка по стъпка в национален ефир, то предизвикало небивал интерес. Когато се приземил обаче, на репортерите изрично било забранено да задават въпроси относно контакта му с НЛО-то.

Много подобни случаи са били докладвани, но НАСА мълчи за всички. Смята се, че дори се укриват снимки, доказващи наличието на живот на Марс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
цъ-ци
цъ-ци
13.02.2014 13:14
Американците мълчат,защото ги блазни мисълта за контакт с извънземни цивилизации с цел получаване на извънземни технологии,та дано станат господари на света. Но добре е да знаят,че звездите принадлежат на праведните.
4
0
koni
koni
30.10.2013 08:50
готино
2
0