Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любимото ви кафе показва характера ви

Любимото ви кафе показва характера ви

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k720
Кафе

Клиничният психолог д-р Рамани Дурвасула установи, че любимото кафе на определен човек може да покаже основни черти от характера му.

Изследването е проведено сред 1000 почитатели на напитката.

Психологът се е съобразил с типовете характер и психологически черти като екстровертност и интроветност, търпение, перфекционизъм, топлота, бдителност, чувствителност и дързост.

Кафе с мляко

След направения експеримент д-р Дурвасула групирал любителите на различните видове кафе, обединени от общи характеристики.

Любителите на черното, чисто кафе – това са тихи и праволинейни хора. Изглеждат студени и пренебрежителни. Тези хора са здравомислещи и упорити, радват се на простичките неща в живота.

Любителите на латето – тези хора обичат да доставят удоволствие на другите. Винаги са готови да помогнат, но рядко обръщат внимание на собствените си нужди. Много лесно се изнервят.

Бисквитки за кафе

Любителите на айскафе - тези хора са запазили детското в себе си. Много са чувствителни и силно възприемчиви. Понякога действат много безразсъдно, следвайки младежкия си дух.

Любителите на безкофеиновото кафе – тези хора имат изострена сетивност към детайлите. Обичат да контролират останалите хора и обстоятелствата. Могат да бъдат много обсебващи.

Любителите на капучиното – това са романтични натури, които често се губят в мечтите си. Тези хора имат вродена доброта и открита душа. Голяма част от тях са пристрастени към сладкиши.

Новото изследване на д-р Дурвасула показва, че пиенето на кафе, освен удоволствие, може да бъде и индикатор за психологическите черти на човек.

Капучино

Италиански психолози също са убедени, че между любимото кафе и характера на човек има връзка.

Те определят няколко групи характери, спрямо предпочитания вид кафе.

Дълго кафе – тези хора са перфекционисти и отделят време и за най-малкия детайл в работата им. Лоялни и коректни са в отношенията си с хората.

Късо кафе – тези хора са много откровени и се стремят да казват истината на всичките си познати. Те са целенасочени и имат лидерски качества. Не се отказват лесно и са уверени в себе си.

Кафе с мляко - Този тип хора са домошари. За тях са важни уютът и спокойствието. Те са отлични кулинари, но са много консервативни.

Слабо кафе – Тези хора са търпеливи, уравновесени и толерантни. Обичат разходките сред природата. Трудно вземат решения и често не си спазват обещанията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
58
45
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Галя
Галя
16.02.2016 21:07
Добре де, а що за човек съм ако обичам много дълго лате ( в американския вариант 1:1 мляко и кафе), което е телесна температура и няма никаква захар? Не се шегувам това ми е любимото!
0
0
Албена
Албена
10.06.2015 10:09
Д-р Дурвасула има много здраве от мене !!!
0
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
26.01.2014 19:11
Да кажем, че донякъде е вярно. Аз лично съм почитателка на по-меките и сладки кафета (с мляко или сметана).
2
0
Маркизата
Маркизата
06.11.2013 14:47
обичам черното кафе и капучиното и дългото и кафето с мляко или сметана
4
0