sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Символика на стълбите в човешкия живот

Символика на стълбите в човешкия живот

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k914
символика на стълбите
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Стълбите са символ на нашето движение в живота. Човек може да избира между две посоки – нагоре и надолу. За да напредва, е необходимо усилие и желание. Пътят нагоре се свързва с прогреса и откриването на нови хоризонти; пътят надолу напомня падение.

В древните митологии боговете условно били разделяни на две нива – боговете горе се свързвали с величието, а боговете долу - с падението.

Конструкцията на стълбата напомня изкачването на планина. Нейният вид е изграден от система на нива и под нива. В човешкия живот тези нива се интерпретират като успехи или неуспехи в различните сфери.

Стълби в дома

Стълбата е едно от най-знаковите изобретения. С нейното въвеждане човечеството е започнало да преодолява непреодолимите трудности.

В отношенията между хората символиката на стълбата може да се проектира в различни аспекти. В ежедневната комуникация, приятелството и любовта човек може да покорява върхове или да изпитва дълбоки разочарования.

Според законите за върховете и низините когато човек покори един връх, той спира да се движи нагоре и остава с убеждението, че нищо не го заплашва.

Стълби

Това становище противоречи на първият закона на стълбата – движението е задължително. Тайната на успеха е скрита в стремежа да се издигнеш.

Специалистите по фън шуй гледат на стълбите не само като на архитектурен елемент. Според тях стълбите могат да повлияят на енергията в жилището.

Разположението на стълбите в дома ви може да благоприятства или да вреди на растежа и развитието ви.

Смята се че по тесните и дълги стълби изтича благоприятната енергия от дома ви. Експертите по фън шуй предлагат да „разсечете“ пространството, като поставите камбанки по стените.

Вътрешните стълби трябва да са широки и полегати. Стълбищното пространство не трябва да е празно – трябва да има нещо, на което да се опирате, докато се изкачвате. Може да поставите рафтове с книги, но не и кресла, защото са символ на почивката и релаксацията.

Фън шуй съветва стълбите да са в нечетен брой, за да доведете щастието във вашия дом.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest