Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Силата на молитвите

Силата на молитвите

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
Силата на молитвите

Молитвата представлява фокусирана енергия, заредена с мощна сила. Когато се моли, човек обменя тази енергия с тази на Създателя и я вдъхва в желанията си.

Когато се молим, тази молитва е в мисловна форма. Енергията на молитвата умножава тази форма и колкото по-силно, и с колкото повече вяра и отдаденост се отправя тя, толкова по-бързо се материализира.

Всъщност идеята, че молитвата има присъща сила, е много разпространена. В Библията силата на молитвата е, накратко казано, силата на Бога.

Той чува и отговаря на молитвата. Това е така поради няколко посочени аргумента:

Отправяне на молитви

Всемогъщият Бог може да направи всичко - няма нищо невъзможно за Него (Лука 1:37);

Господ Бог чува молитвите на Неговите деца. Той ни заповядва да се молим и обещава да слуша, когато го направим;

Господ Бог Всемогъщият отговаря на молитвата;

Господ Бог Всемогъщият сам приканва Неговите люде да Му се молят. Всяка молитва към Бог трябва да бъде постоянна (Лука 18:1), с благодарност (Филипяни 4:6), с вяра (Яков 1:5), в границите на Божията воля (Матей 6:10), за Божията слава (Йоан 14:13-14) и от сърце, което е в правилни отношения с Бога (Яков 5:16).

Силата на молитвата произлиза от Всемогъщия, който чува нашите молитви и им отговаря. Молитвата ни свързва с него. Във всеки случай резултат ще има, независимо дали той ще е одобрение или отказ на желаното от нас.

Молене

Самият акт на молитвата е доказателство за вярата ни в божествения ред и в значението на собственото ни съществование. Тя изразява вярата ни в живота и в житейските правила.

Всеки, поел по пътя на духовността, развива респект към по-висшите сили. По този начин се учи да уважава живота във всичките му проявления и да се отнася с почит към него.

А молитвата от своя страна е външен израз на нарастващото внимание към себе си и към вселената.

Общуването с духа чрез молитва трябва да е ежедневно. За да се усили връзката, всеки ден трябва да се отделя време за него. Започва се с кратки молитви, които постепенно се увеличават - по 10 мин дневно, 21 дни.

Добре е избраният час за молитва да е един и същ всеки ден. В молитвата се благодари за всичко, дори за несбъдналите се желания. И помнете, че молитвата е енергия и следва вселенските закони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
513
414
35
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
23.01.2014 06:13
Не се отричай от Бог защото това, което ти се е случило, е изпитание на твоята вяра.Бъди благословена.Бог те обича.
21
0
Kris
Kris
14.08.2013 14:41
Анита наистина много съжалявам за случилото се, усещам болката ти от няколкото реда, които си написала. Не се отричаи от вярата си защото тя те е дарила с дъщеря на която целия живот е пред нея.
Понякога Господ ни взима наи-скъпите хора без предупреждение, но знай че това може да е изпитание на вярата ти тъй като само за това си се молила. Не се отричай от Него, а продължавай да се молиш. Понякога Бог взима с едната ръка, а с другата дава. Бъдете Благословени и нека само светлина има в живота и сърцата ви.
23
1
Анита
Анита
01.08.2013 20:46
Всеки ден се молих на бог сутрин рано само да бъде живо и здраво семейството ми и за нищо друго с молитвата отче наш номъжът ми получи инфаркт.Паднах на земята пред докторите които му даваха първа помощ и почнах да се моля.Но бог ми го взе.Аз повече никога не вярвам в него.Мъжът ми беше на 47 а детето ни е на 12
3
8
ани
ани
18.02.2015 21:41
Недей Анита не казвай това недей сега мъжът ти е на по добро място близо до бог знам,че те боли,но не отивай срещу бог това е ужасно гадно...
7
0
Галина
Галина
21.07.2014 23:47
Аз съм на 46г.преи година иполовина загубих съпруга си имам три деца най-малкото е на 12г.Аз също се молех бог да спаси съпруга ми ,но след като почина приех че това е било спасението за него.Вярвай вбог той щети даде сили да се справиш.
22
0