Поверия с гълъби

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k884
Поверия за гълъби

Съществуват много поверия, свързани с гълъби. Ако гълъб влезе в отворения ви прозорец, това предвещава смъртта на някой, който живее в дома.

Но ако гълъбът, който е влязъл през прозореца ви, има нещо в човката – тревичка, листо, клонче, това означава, че ви носи добри новини. Те често са свързани с подобряване на финансовото ви състояние.

Бял гълъб

Ако гълъбът, който е влязъл в дома ви, кацне върху масата, това е знак, че скоро ще се случи нещо много неприятно, свързано с някой от семейството ви.

Ако на перваза ви редовно кацат гълъби, това означава, че не ви застрашават никакви опасности. Гълъбите, според суеверията, могат да предвидят всички неприятности и смъртни случаи. Докато на перваза ви кацат от време на време гълъби, нищо страшно не може да се случи.

Гълъби

Когато гълъбът, който е кацал редовно на перваза ви, престане да ви посещава, е дошъл моментът да сте нащрек. Бъдете по-внимателни във всяко свое действие, защото се намирате в период, в който сте изложени на различни опасности.

Според старинно поверие, ако при слънчево време и безоблачно небе гълъбите изведнъж се скрият, това означава, че в скоро време ще започне буря.

Едно от старинните поверия, свързани с гълъби, е че да убиеш или да нараниш гълъб е тежък грях. Според някои хора в образа на гълъби ни посещават душите на наши починали близки, които са ни обичали, когато са били живи. Затова никога не трябва да се убива гълъб. Който убие гълъб, ще бъде преследван от лош късмет в продължение на години.

Ако гълъб ви нацвъка, това е знак, че в скоро време ви чакат големи финансови успехи. Ако гълъб нацвъка колата ви, това значи, че в скоро време ще се сдобиете с нова кола.

Ако бял гълъб лети около дома ви, в скоро време някой от семейството ви ще се задоми. Два гълъба, които дълго гукат на перваза ви, са знак, че в най-скоро време ще се сдобрите с някого, на когото не искате да простите.

Ако бял гълъб на черни петна е кацнал върху перваза ви, това означава, че ще имате големи победи в служебен план.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
56
46
36
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
син
син
11.08.2015 16:35
Преди години внезапно почина майка ми, като преди това ме е търсила по телефона ,но не ме е открила.Погребахме я в провинцията и отново се върнах в София .седях сам в канцеларията два дни след погребението страхотно натъжен от станалото и тогава внезапно пред прозореца влетя гълъб. Кацна на пода на канцеларията без да се страхува и ме погледна в очите .Никога дотогава не беше влизал в стаята гълъб. Бях сигурен ,че това е майка ми.
16
1
Европа
Европа
11.09.2013 13:52
Скоро гледах научно популярен филм, в който казаха, че гълъбите са МОНОГАМНИ.

В същия филм представиха гълъбите като храна в арабските страни(не че няма какво да ядат)
но ги отглеждат в кули, подобни на джамии за да се хранят с тях.
4
4
Amnezia
Amnezia
30.06.2013 19:25
е то или ще е или не много ясно,средно полужение няма :D :D
4
2
нинка гълъбова
нинка гълъбова
03.06.2013 10:26
не изкам да ви обиждам но това което сте написали никъде не е доказано. може й да е вярно_но маже й да не е.....
6
7
Надето
Надето
16.06.2014 12:48
Нинка ясно пише в заглавието "ПОВЕРИЯ С ГЪЛЪБИ" поверията не се доказват те са легенди на които или вярваш или не ,ти явно си от тези които не вярват няма лошо всеки има право на личен избор ама поне не се изказвай неподготвена.
9
2

От медията