Видове кристали и тяхното значение
Types of Crystals and Their MeaningVrste kristala i njihovo značenje
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Видове кристали и тяхното значение

Видове кристали и тяхното значение

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k875
Кристали
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Има много кристали, които се ползват за изработка на бижута. Всеки цвят кристали има своето значение и е полезен за определени ситуации и хора.

Бели кристали – спомагат за укрепването на връзките с духовните ни наставници, а също така на спокойствието и яснотата на ума. Представител на белите кристали е кварцът.

Сини кристали – осигуряват спокойствие, хармония, взаиморазбирателство, освен това откриват път към Висшето познание. Тези кристали имат голяма целителна сила – това е синият кварц и синият планински кристал.

Скъпоценни Камъни

Розови кристали – това са камъните на любовта, романтиката и приятелството. Те са особено подходящи за уреждане на връзки от всякакъв тип. Представител на този вид кристали е розовият турмалин.

Жълти кристали – те притежават много силна енергия. Спомагат за оптимистично настроение и вдъхновяват нови проекти и действия. Те имат силата да привличат богатството и успеха. Подбуждат собственика си към активни действия. Най-сполучливо е да се използват в сложни моменти от живота за възстановяване на силите.

Жълтите кристали могат да защитят физическото и психическото състояние на собственика си. Такива кристали са цитрин, жълт топаз, златист берил.

Зелени кристали – те имат силата да установяват силни и стабилни връзки в семейството и между роднини и приятели. Повишават плодовитостта, влияят благотворно върху развитието на плода. Стимулират творчеството. Представители на зелените кристали са берил и изумруд.

Лилави кристали – те спомагат за духовното израстване. Използват се за укрепване на енергията, помагат за избягване на беди и неприятности. Лилав кристал е аметистът.

Камъни

Черни кристали – имат силата да прогонват и преобразуват негативни влияния и мисли в позитивна енергия. Те неутрализират силата на черните магии. Такива кристали са обсидиан и черен турмалин.

Кафяви кристали – това са топаз и опушен кварц. Тези кристали укрепват връзката на човека със земята. Те спомагат за комуникативността и повишават екстрасенсорните способности.

Прозрачни кристали – това са кварц, планински кристал и диамант. Имат голяма енергийна сила, засилват екстрасенсорните качества и подсилват действието на други кристали.

Рубинът е представител на червените кристали. Той притежава огромна енергия и жизнена сила. Дарява човек със сила и смелост в моменти на опасност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest