sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Убиха най-големия крокодил

Убиха най-големия крокодил

Убиха най-големия крокодил
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Най-големият крокодил в света е починал. Това се е случило в екопарк парк във Филипините, провинция Агусан дел Сур. Видът на въпросния крокодил се среща в морската вода. Точно там е изял и своите жертви, заради които е уловен и сега живее в екопарк.

Дължината на животното е била 6 м и 17 см, а тежината му е над 1 тон. Огромното животно е било заловено през месец септември 2011 година, а за да успеят да го хванат, в операцията са участвали над сто души. Преди да бъде успешно хванат и занесен в екопарка, крокодилът е бил издирван повече от три седмици и примамван да се появи. Причината да бъде изваден от водата е, че огромното влечуго е започнало да напада и изяжда местните хора.

Във времето преди да бъде преместен в екопарка, крокодилът със сигурност е причина за смъртта на поне двама рибари. Крокодилът е записан в книгата на Гинес заради рекордните си размери като най-голямото животно, което не живее в своята естествена среда.

Гигантското влечуго си има име – наричали са го Лолонг.

В момента, когато Лолонг е бил пренесен в зоопарка, прегрешенията, които е направил преди това са били веднага забравени, той става любимец на всички. Лолонг се превръща в истинска атракция и то за много кратко време. Внушителният му размер е причината животното да привлича толкова много погледи.

За периода, в който крокодила е затворен в парка, извън естествената си среда, е донесъл много добри приходи на общината. Според градоначалника, крокодила е „заработил” сума, която надхвърля 72 хиляди долара.

Кметът на град Бунаван, където се намираше крокодила, обяви, че той е бил нещо повече от атракция и начин за печелена на пари. Едуин Кокс Елърд дори твърди, че е бил силно привързан към гиганта и дори го е обичал.

Причината за смъртта все още не е известна, но кметът смята, че след като му бъде направена аутопсия ще има повече яснота. Всъщност здравословното състояние на животното е било влошено от около месец – отказвал е да се храни, а кожата му постепенно е променяла цвета си. Освен това коремът му е започнал да се подува.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest