Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Обсидиан - значение и свойства

Обсидиан - значение и свойства

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Колие от обсидиан
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Древните са смятали обсидиана за продукт от дейностите в преизподнята и едно от имената му е свързано с това. В някои народи са ги наричали парче от ноктите на Сатаната.

Легендата гласи, че днешното си име този красив камък е получил от името на война Обсиан, който пръв е донесъл в Рим, красивите тъмни камъни от Етиопия.

Обсидианът се ражда във вулканите, затова дава на хората силата да не се страхуват от промените. Притежателите на този камък са винаги готови да приемат променящите се обстоятелства такива, каквито са.

Помагайки на човек да осъзнае своите слабости, обсидианът го спасява от греховете и лоши постъпки. Той поглъща лошите намерения на човек, като така не им позволява да се превърнат в действия и да навлекат върху него негативни последици.

Обсидиан

Но неговата поглъщаща сила може да охлади творческите пориви, да намали бизнес възможностите и да лиши човек от инициативност, ако се носи постоянно.

В магии обсидиан се използва за концентриране на астралните сили, а в ежедневието е много мощен талисман, пазещ от лоши постъпки. Носен в гривна или медальон, обсидианът помага за съсредоточаването.

Колието, направено от обсидиан, влияе положително на стомаха, подобрява кръвно налягане, повишава имунитета и подпомага работата на бъбреците и на половата система.

Този камък покровителства хората, родени под знака на Козирог и Скорпион. Той влияе много положително и върху родените под знака на Близнаци, Стрелец, Лъв и Водолей. Не се препоръчва да се носи от хора, родени под знака на Рак и Дева, тъй като ще им донесе повече вреди, отколкото ползи.

Тъй като силата на този камък е голяма, обсидианът трябва да се използва само при положение, че човек е наясно с неговите способности и е готов за промените, които камъкът ще предизвика.

Хора, които не искат нищо в живота им да се променя, могат да получат сили от този камък, но хора, които постоянно са нервни и не са доволни от това, което имат, може да се почувстват несигурни, ако го носят често.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest