sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Диамант - значение и свойства

Диамант - значение и свойства

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Диаманти

Още от дълбока древност хората са разбрали, че диамантът лекува собственика си от психични заболявания, различни фобии, депресия и нервни сривове.

В индийската култура диамантът още от древността е смятан за символ на чистота и невинност. Освен това е символ и на съвършенство, сила и власт. Той е способен да прогони страховете на собственика си и да го предпази от вредни влияния.

В индийската магия диамантът е смятан за главния камък на седмата чакра, свързваща човека с космичната енергия и сила. Йогите са убедени, че мощната енергия на диаманта подхранва със своите вибрации сърцето, мозъка и цялото ефирно човешко тяло.

Според индусите диамантът намалява високата температура, бори се с инфекциите, лекува кожни заболявания, премахва умората и активизира всички жизнени процеси на организма.

Скъпоценни камъни

На диаманта са приписвани способности за борба с хипохондрията и депресията. Смята се, че с негова помощ човек може да се пребори с дори и с отравяне.

Диамантът прави собственика си непобедим в битка. С това символично качество е свързан историческият факт, че Наполеон винаги е носел в себе си едър диамант. Така той бил сигурен, че ще излезе победител от битката.

Силата на диаманта може да се отключи само тогава, когато той е придобит като подарък или е купен, както и ако е преминал в ръцете на собственика си като наследство.

В противен случай магическата му сила изчезва и той не помага на човека, който го е получил.

Голяма е силата на този камък, когато той се предава по наследство от майка на дъщеря или от баща на син. Ако диамантът е купен, то ще мине известно време, преди той да започне да действа на собственика си.

На диаманта са му необходими между седем и десет години за да се синхронизира с новия си собственик, да опознае същността му, за да може да започне да му действа благоприятно.

Диамантът е най-ценният, но и най-опасният камък за човек. Това не означава, че му вреди, но ако човек се отнася грубо с камъка, той няма да отключи онези негови качества, които могат да му помогнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest