sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Феномена Дядо Влайчо

Феномена Дядо Влайчо

Феномена Дядо Влайчо

Влайчо Жечев е български пророк, чиито предсказания са останали във времето. Той се прочува с това до каква изумителна точност назовава нещата. Живял е през периода 1894 г – 1981 г и е по-известен като Дядо Влайчо. Твърди се, че на конкурс, проведен през 80-те години на миналия век, Дядо Влайчо е задминал самата Ванга – той е бил на първа, а тя на втора позиция.

Всичко около този човек е обвито в странност и мрак, дори и днес във време, което наричаме демокрация. Макар, че е помагал на много хора и е бил познат на още повече, никъде не бива съобщавано за неговите способности – той остава загадка, чиито умения не са добили медийна популярност. Дори след смъртта си остава една затворена книга и вече в наши дни доста малко са онези, които са чували за него.

Роден е в село Коньово, близо до Нова Загора. Още от дете Влайчо се оказва различен от връстниците си – твърди се, че от ранни години е имал видения, които са се сбъдвали. Такова е видението му за война, което е трябвало да се случи година по-късно. Като на дете, никой не проявява особен интерес към неговите думи, но година по-късно се оказват истина.

Когато пораства и е мобилизиран, Дядо Влайчо отказва да носи оръжие и да стреля по хората. Поради тази причина той е бил зачислен към кухнята и разпределянето на храната. Дават му и едно магаре, за да му помага. Но както се очаква странността на Влайчо не остава скрита дори в тези тежки моменти. Вместо да натовари магарето, той сам носи храната, а магарето върви след него без никаква тежест.

След края на войната славата на Дядо Влайчо става толкова голяма, че дори е повикан при Цар Борис III, за да му каже какво ще бъде детето, което очаква. Влайчо познава, че ще бъде син, както и че няма да има царство, в което да бъде цар. Разбира се, става дума за Симеон II.

къщата на Ванга

Имал е срещи с Петър Дънов, с Ванга, където е предсказал по молба на Дънов какво ще се случи с Ванга. Тя е била омъжена наскоро, казва й, че ще остане вдовица. От своя страна Пророчицата му предсказва, че съвсем скоро ще го приберат и двамата се оказват прави. Ванга знае също, че ще излезе жив от този ад, но това му го спестява. Още по-странно е обаче, че и самият Влайчо е знаел, че ще излезе жив от затворите, в които са го измъчвали.

Когато през 1947 г. дядо Влайчо предсказва, че Георги Димитров ще бъде убит, властта го затваря в затвор и в течение на години го местят от един ад в друг. Независимо, че две години след неговото предсказание Димитров умира, Дядо Влайчо остава в затвора още дълго време, а там е измъчван жестоко от своите надзиратели. Смирената душа на феномена продължава да е благородна и да се моли за душите на онези, които го мъчат.

Конкурсът за феномени през 80-те години, който споменахме, че Влайчо печели, предизвиква интереса на Людмила Живкова. След среща с него, обаче, тя се отдръпва, защото Дядо Влайчо не предсказва хубави неща за нея и Тодор Живков, той назовава дори предателството, което очаква Живков.

Още по-невероятното е, че познава смяната на тоталитарния режим, както и какво ще дойде след това – свободата, екологичните проблеми, модата, която се нарича унисекс и др.

Много малко се знае за изключителния живот на Дядо Влайчо – писал е есета, разкази. Живял е като аскет, без да се поблазни от нито едно земно изкушение, той умира на 87 годишна възраст. Това, което най-силно остава запечатано в спомените на хората, които са проучили и малкото информация, която има за него са думите му, че трудностите се поднасят на извисените души.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
522
420
37
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
sgs
sgs
09.02.2016 01:50
naistina e bil po dobar ot vanga moite pra dqdo i bava sa poseshtavali i dvamata toi poznava s absolutna tochnost stavaiki ot san kato malko momche
5
1
нора
нора
26.02.2015 22:42
За дядо Влайчо научих от бабата на моя съпруг.Някъде през 1981.
4
0
габи
габи
18.03.2014 07:26
аз имах същият проблем аз се напикавах до 23 годишна много се срамувах никъде не можех да ходя и да нощувам понеже ме беше страх да не се напикая но попаднах на една не знам как да го нарека може би рецепта всъщност е чай (без подсладители)които пиех вместо вода в продължение на на половин година купих си РОЗМАРИН от аптеката (продава се и във всеки супер макет)сварих го задължително трябва да ври на ключ 10мин може и повече после се оставя да изстине и се пие аз го пих полови година и към този момент нямам проблеми с това мъчение вече живея пълноценно дано съм ви била полезна успех :)
16
1
габи
габи
18.03.2014 07:07
ами
3
1
Crasiva
Crasiva
25.01.2014 22:28
По отношение на нощтното напикаване пиша. Тази вода се води безплатна, но реално доставката до България е двеста долара, което си е бая пара. Но намерих интересен пример за успешно лечение с нея на нощно напикаване, което е продължило павече от двадесет години и явно е било на психосоматична база. Тука линковете не излизат и за да гледате клипа идете на Ютюб точка ком и в търсачката на сайта напишете 20 години на нощтно напикаване е нещо от миналото, това като буквален превод го казвам, а иначе вие трябва да го напишете на английски и фонетично звучи така 20 иърз ов бедуетинг из ъ тинг ъв дъ паст.
Ако искате можете да намерите имейла на тази църква и да им пишете, за да ви изпратят такава вода.
1
2
Таня
Таня
14.01.2014 21:11
Да, и моите подозрения са такива- че напикаването на сина ми е на психологическа основа, хомеопатът ни мисли същото, но така или иначе до момента няма някакъв дълготраен ефект. Най-добре се повлия от леенето на куршум, но след това проблемът отново се появи. Сега смятам да опитаме с боуен терапия, паралелно с това ще мисля и за някакви консултации с психотерапевт.
Красива, благодаря Ви много за съветите, бяха ми нужни и полезни!
1
1
Crasiva
Crasiva
13.01.2014 23:01
нощото напикаване обичайно еизраз на страхова невроза при децата(по-често при деца)психотераия еидеалн и хипноза става иглотерапия
0
3
Таня
Таня
09.01.2014 20:32
Благодаря за съвета, Красива. Лекуваме се с хомеопатия, която ни помага много при вирусните инфекции, но с това напикаване не можем да се справим. Всичко добро!
2
0