Урок по гледане на кафе
A Coffee Divination Lesson
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Гадаене»Урок по гледане на кафе

Урок по гледане на кафе

Гледане на кафе
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл
Препоръчано за теб:
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл
28.00 лв.
Виж ››

Има хора, които поглеждайки в утайката от кафето ви, могат да кажат с подробности кога ще се ожените, дали ще започнете нова работа и дори ще отгатнат зодиакалния ви знак. Някои твърдят, че това е природна дарба, но като се замислим малко по-трезво, ще стигнем до извода, че всъщност гледането на кафе не е чак толкова трудна задача. Стига да има въображение, всеки може да разчита фигурите, които се различават по чашата. Нека не забравяме, че гледането на кафе трябва да си остане по-скоро забавление, отколкото неопровержима информация, на която да вярваме безпрекословно.

Гледането на кафе е метод, който се практикува от векове, но никой не може да каже точното време, в което датира. Има предположения, че се практикува най-малко от 1000 години, като за първоизточници се смятат Африка и Ориента. По-късно този метод за тълкуване на бъдещето се разпространява в Европа и Америка. Според една от хипотезите, практиката да се пие кафе води началото си от Етиопия, после арабски търговци са я пренесли в Европа, а оттам – из целия свят.

Пътуващите цигани вероятно са били първите гадатели на кафе. Според тях всяка чаша пази тайните на онзи, който я е изпил и нещо повече – докато отпиваме от ароматната напитка, проблемите, мислите, емоциите и мечтите ни се отпечатват на дъното на чашата.

Урокът по гледане на кафе започва с най-важното – видът на кафето. То трябва да е турско, защото само така се получава гъста утайка. Желателно е да се приготви в бакърено джезве в присъствието на човека, на когото ще се гадае. Задължително е зърната да са ситно смлени. Колкото по-тъмна е напитката, толкова по-ясни фигури ще се получат накрая. По желание можете да сварите кафето със или без захар, но е задължително да го приготвяте на слаб огън.

Турско кафе

Най-подходящи са кръглите чаши от бял порцелан. Съдът трябва да е предварително измит и подсушен – така ритуално я изчиствате от отрицателни въздействия. Преди да започнете да гледате, е задължително да се освободите от собствените си мисли и тревоги.

Помолете човека, на когото ще се гадае, да насочи мислите си към това, което най-силно го интересува в момента. Чашата с напитката трябва да се поднесе с дръжката напред, да се хване с двете длани от човека, на който ще се гледа. Той трябва да отпие бавно и само от едно място. Когато довърши ароматната напитка, трябва да завърти чашата три пъти в посока, обратна на часовниковата стрелка и да се постави върху чинийка, за да се оттече.

Символите се образуват и засъхват след около пет минути. Време е да обърнете чашата и да започнете с интересната част.

Дайте воля на въображението си! Всички символи, очертания и фигури в утайката на кафето имат значение. Не подценявайте дори малките точки и знаци. Ако сте начинаещи започнете с разграничаването на по-големите фигури. Оставете се на интуицията си.

Разположението на фигурите в чашата говори кога ще се случат предсказанията или дали вече са се случили.

На дъното е начертано миналото на човека, средата олицетворява настоящето, а в горната част на чашата се отпечатват знаците за бъдещето. Ако фигурите се намират по-близо до ръба, по-скоро ще се случат събитията, които са ни подсказани от утайката.

Особено значение за човека имат образите, които се намират близо до дръжката. Прието е, че дръжката е връзката между чашата и този, който я държи. Затова символите в тази част са ключови и трябва да се радват на по-особено внимание. Колкото по-големи са знаците, толкова са по-значими за живота на човек.

Кафе на зърна

По-запознатите твърдят, че колкото по-малко утайка има в чашата, толкова по-добре. Светлата чаша предвещава щастлив живот, малко проблеми и хубаво бъдеще. В противен случай - ако кафето се е натрупало в по-голям обем по стените, значи, че човекът има неприятности и грижи. Пръснатите точки показват движение, ясно очертаните линии - планове за изпълнение на определена цел, вълнообразните линии говорят за несигурност, а неясните - за препятствия. Ако кафето се е стекло по външната стена на чашата, означава, че ви чака пътуване.

Ако виждате дълга следа, това означава дълъг път. Фигурите, които са се очертали в чинийката, докато утайката се е оттичала, също имат значение.

Освен животни, предмети и човешки фигури в чашата често могат да се различат числа и букви. Числата са символ на времето. Ако формата им е малка, става въпрос за дни, по-големите обаче означават месеци и години. Буквите по-скоро се тълкуват като инициали на хора, които са важни за този, на когото се гадае. Важността на буквите се разкрива и от близостта й до дръжката на чашата – ако е в непосредствена близост, то непременно инициалите са част от името на най-близкия ви човек – приятел, роднина, любим, съпруг или дете.

Това са по-основните принципи в гледането на кафе. Не забравяйте, че то трябва да ви носи удоволствие. Не оставяйте гадаенето на кафе да диктува живота ви и не приемайте цялата информация за чиста монета, а по-скоро като опция или възможно стечение на обстоятелствата. Все пак ние сме тези, които модерираме съдбата си във всеки момент. Ето защо бъдещето ни не е в чашата с кафе, а в светогледа и в решенията, които взимаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest