sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Свойства и значение на планински кристал

Свойства и значение на планински кристал

Планински кристал
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Планинският кристал е безцветен кристал, смята се, че е подходящ за хората от зодия Лъв. Най-много находища по света има в Русия и Бразилия. Планинският кристал действа много пречистващо и е препоръчван за изчистване на чакрите. Но той може да помогне и за много други неразположения.

Според будистите именно този кристал им помага да достигнат до просветление, когато са изпаднали в медитация, а индианците поставят малък планински кристал до всяко новородено. Дори гадателските кълба на ясновидците са изработени от този материал. В миналото този кристал се е използвал за предпазване от черна магия.

Както и повечето кристали, смята се, че и планинският има лечебни свойства – доста често се използва за пречистване и отпушване на чакрите, спомага много при рани от изгаряне, при силни нервни неразположения, мигрена, проблеми с очи.

Най-общо казано планинският кристал ни стимулира – помага на организма да се пребори с това, което го измъчва. Освен това той спокойно може да се смесва и с други видове кристали и това няма да подейства неблагоприятно.

Много подходящ за хора, които се стремят към душевно равновесие или са изложени на някакви стресови ситуации – облекчава бързо организма и премахва излишния стрес.

Носете го със себе си винаги и ще бъдете предпазени от лоши помисли и влияния, ще пази съзнанието ви отворено и чисто. Много е подходящ, ако имате нужда от по-голяма концентрация и избистряне на ума.

От всичко написано става ясно, че планинският кристал е абсолютно универсален и може да се използва за почти всякакви неразположения и от всеки.

Можете да носите планински кристал в чантата си или в джоба, както и на някакво бижу върху себе си. Ако искате да го използвате срещу стрес или мигрена, е необходимо внимателно да масажирате главата си или да го държите в дланите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest