sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Нещата, които не знаете за сънищата

Нещата, които не знаете за сънищата

DesislavaDesislava
Джедай
3868
Странни сънища

Всеки човек сънува всяка вечер и все пак ние сме склонни да знаем толкова малко за нашите сънища. Откъде идват те? Какво означават те? Можем ли да ги контролираме и да се опитаме да ги тълкуваме? Ето какво повечето от нас не знаят за сънищата.

1. Сънуването може да ви помогне да научите.

Ако учите за тест или се опитват да научите за изпит, можете да си помогнете с една дрямка или като си легнете рано, отколкото да кръжите над учебниците с часове.

Ето защо: когато мозъкът сънува, ви помага да разберете и да решавате проблеми, твърдят изследователи от Харвардското медицинско училище. В едно проучване, което се появи в последното издание на "Current Biology", изследователите съобщават, че сънищата са начин, по който мозъкът обработва, интегрира и разбира новата информация. За да се подобри качеството на съня и способността на мозъка да се научи трябва да се избегне шумът в спалнята, като телевизията, който може да се отрази отрицателно върху продължителността и качеството на сънищата.

2. Точно както мъжете, жените могат да имат оргазъм по време на сънищата.

Знаете ли, че не само мъжете се възползват от това явление, казва Барбара Бартлик лекар, психиатър и сексолог в Ню Йорк. Внимание, това може да доведе до изчервяване за жените: "Жените също могат да имат оргазъм по време на сън, точно както го правят мъжете", казва тя. "Този оргазъм често се придружава от еротични сънища, но те също така могат да се появят по време на сънищата с несексуален характер."

Когато жените сънуват, казва тя, това не е необичайно за гениталиите им, да бъдат препълнени с кръв и смазани. "Това се случва по време на РЕМ съня, който се случва няколко пъти през нощта". Подобно нещо се случва с мъжете. "Мъжете получават ерекция по време на РЕМ съня, независимо дали те сънуват еротичен сън".

3. Най-честият сън? Вашият съпруг ви изневерява.

Спящо момиче

Ако някога сте се събуждали обляни в студена пот след сън за извънбрачното приключение на мъжа си с най-добрата ви приятелка, не сте сами. Жените най-често съобщават за сън като този, в който тяхната половинка ги мами. В проведено проучване на повече от 5000 души е установено, че сънят за изневяра е сред ужасните кошмари, които преследват повечето хора - понякога на повтаряща се основа. Обаче се оказва, че този сън рядко има нещо общо с действителната афера, по-скоро това е страх да не бъдете измамени или да не останете сами.

4. Можете имат няколко, дори една дузина сънища за една нощ.

Това не е просто един сън на нощ, а десетки, казват експертите просто не можете да си спомни всички от тях. Сънувате на всеки 90 минути през нощта, като всеки цикъл на сънуването е по-дълъг от предишния. Първият сън през нощта е с дължина около 5 минути и последния сън преди събуждане може да бъде с дължина от 45 минути до един час. Смята се, че повечето хора имат повече от 100 хиляди сънища в живота си.

5. Можете да се задържите в съня след събуждане.

Събуждали ли сте се някога от красив, перфектен сън, за който сте си пожелавали да бихте могли да заспите отново, за да го досънувате? Можете да направите това! Просто легнете и не помръдвайте и вие можете да остане в полу-сън състояние в продължение на няколко минути. Най-добрият начин да си спомните сънищата, е просто да не се местите, когато се събудите. Останете в позицията, в която се събудите, защото това е позицията, в която сте сънували. Когато се движите тялото ви, можете да изключи вас от съня, в който сте били само преди секунда.

Баща и сън сънуват

6. Дори и странните сънища могат да бъдат интерпретирани.

Докато може да бъде трудно да се повярва, че странен сън за майка ви, цирк и снежна буря може да има никакво влияние върху реалния живот, е доказано че може да има символика и потенциал в значението, което се добива във всяки сън, просто трябва да го търсим. Смисълът на нашите сънища често се отнася до нещата, които трябва да разберете за себе си и света около вас. Вместо да се отърсвате от странните сънища, мислете за това как те са ви накарали да се почувствате. Ние сме склонни да отхвърлим тези сънища поради странни компоненти, но въпреки това усещането, което имаме в тези сънища има най-голямо значение.

7. Повтарящите се сънища може да бъдат вашия начин, ума ви да ви разкаже нещо.

Имате ли същия кошмар отново и отново? Тези сънища подсказва за основните послания в повтарящите се сънища, така че можете да обърнете внимание и на тях.

8. Можете да управлявате вашите сънища.

Според резултатите от ново проучване на 3000 души, контрола на сънищата, или "Lucid Dreaming" може да бъде нещо реално. В действителност, 64.9% от участниците съобщават, че са наясно, че сънуват съня, а 34% казват, те могат понякога да контролират какво се случва в сънищата им.

9. Вие не трябва да спите, за да сънувате.

Оказа се, че можете да си сънуваш на бюрото по време на работа, в колата, дори и при футболен мач на вашето дете. Будно сънуване не трябва да се бърка с мечтите реално, а да се направи, то просто включва подслушване на активното ви въображение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest