Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Оникс - значение и свойства

Оникс - значение и свойства

Бижута с оникс

Ониксът е полускъпоценен камък и е разновидност на ахата. Може да бъде намерен в най-различни цветове – кафяв, зелен, черен, покрит е с ивици, но най-често срещаната багра е черната. Ако говорим за астрология, Ониксът е подходящ камък за зодии Козирог и Дева.

Ако носите пръстен с камък от Оникс, това ще ви привлича повече късмет, ще ви предпазва от мрачни мисли и депресия. Изобщо Ониксът по нашите географски ширини е харесван и предпочитан камък и има много положителни свойства, може да помогне дори при някакво здравословно неразположение, възбужда апетита.

Магична сила на Оникса

Още от древни времена се е смятало, че Ониксът има магически свойства. В древен Рим, например, са го считали за един от най-силните амулети. Наричали го камъка на ораторите – по време на съдебни процеси го слагали под езика, за да бъдат поразителни пледоариите им. Според различни магове и ясновидци действително Ониксът има магическа сила, но само ако е използван за добро. Ако човекът, който го използва е с чисти намерения и с добра душа, той е притегателна сила за успех.

Традициите и разбиранията навсякъде по света се различават. Ониксът не е така предпочитан камък във всички точки по света, както е бил в древен Рим. В Китай, например, смятат, че той е символ на нещо лошо, носи със себе си мрак и отрицателна енергия, а преведено от арабски, Оникс означава скръб.

Здравословни ползи от Оникс

Оникс

Този полускъпоценен камък има много важно свойство дори в нашата народна медицина. Ако носите накити, направени от този скъпоценен камък, това ще подобри ефективността на всички вътрешни органи и най-вече на черния дроб и бъбреци.

Освен това Ониксът подобрява слуха и укрепва гръбначния стълб. Помага при ревматични заболявания, възвръща загубения апетит, лекува глисти.

Смята се също, че този камък може да помага при различни нервни разстройства – депресии, стрес, облекчава съня и премахва кошмари.

В някои държави дори смятат, че Ониксът може да увеличи потентността.

За кого е подходящ Оникс

Много подходящ за лидери, които знаят какво искат и не щадят сили, за да го постигнат.

Ако сте човек с желязна дисциплина, този камък ще ви помогне да осъществявате намеренията си и да продължавате да вървите напред. Наричат го още камъкът на военоначалниците, лидерите и първооткривателите.

Той трябва да се носи на нивото на слънчевия сплит, защото влияе най-много на тази чакра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
54
43
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mery Nikolova
Mery Nikolova
12.06.2013 12:05
Не мога да разбера защо от оникса сънувам повече сънища от обикновено!?
12
0