Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Жабата - символ на прераждането

Жабата - символ на прераждането

Нина НордНина Норд
Джедай
760495
отровна жаба

В различните религии и вярвания жабата има различни значения и й се приписват различни свойства, но най-силното от тях е, че тя символизира прераждането на душата.

Това се дължи на факта, че жабите се променят много пъти по време на живота си, както душата претърпява метаморфози и се преражда всеки път в ново тяло. Светлозелената и черната жаба се смятат за най-мощни символи, независимо дали човек ги държи в своя дом във вид на статуетки или просто ги срещне по време на разходка сред природата.

Жабата се смята за един от най-противоречивите символи. В Китай жабата е благоприятен символ и е любимката на Бог на монетите Лю Хай. Като фън-шуй талисман жабата трябва да се разположи в хола – в левия срещуположен на вратата ъгъл, за да носи пари в къщата. Във вашата кухня, спалня и баня не трябва да има жаби.

В древен Египет жабата е била символ на култа на богиня Хекет, която е помагала на жените при раждане. Жабата, седнала върху цвят от лотос, е символ на прераждането и на безкрайността на живота.

крастава жаба

В Средновековието хората са вярвали, че в корема на всяка жаба може да бъде открит диамант или смарагд с мощни магически свойства. Този камък можел да посочи къде се намира скрито съкровище и да се използва за различни видове магии, са били убедени хората през средните векове.

Убийството на жаба е абсолютно забранено, тъй като тя се намира между двата свята – материалния и нематериалния, и може да лекува болести, но ако я ядосаш или нараниш, да ги причинява. Не се препоръчва дори да се гони жаба, ако стои в средата на пътя, тъй като тя помага на бременните и на болните.

Жабата ката амулет, носен на врата, предпазва от болести на сърцето и на белите дробове, носи благополучие и богатство, а също и късмет в работата и любов.

Фигурка на жаба, носена в джоба на дреха на бременна жена, предпазва от неприятности по време на бременността и помага за по-лесно и безболезнено раждане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest