sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво става след 40 дни от смъртта

Какво става след 40 дни от смъртта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
773188
Какво става след 40 дни от смъртта
Луксозна кутия за бижута и часовници-17%
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
45.00 лв.
Виж ››

Смъртта е неизбежният завършек на живота. Няма човек, който да не се интересува какво се случва след като умре, има ли живот, къде отива душата му.

Вярва се, че след като напусне мъртвото тяло душата успява да запази за известно време личностните качества на починалия човек. Запазват се и всички роднински връзки, които са съществували през земния живот.

Това се получава, защото в продължение на първите четиридесет дни се запазва материалната сила и енергия, която съхранява състоянието на личността. В течение на тези дни, докато се разпадне жизнената сила душата на починалия се намира близо до роднините. Тя вижда и чува всичко, което роднините и правят, как тъжат и оплакват мъртвия си човек.

След изтичането на тези четиридесет дни материалната жизнена сила на мъртвия се разпада и изчезва.

Когато отмине всичко това душата се концентрира в малката светеща точка, която вижда. Тази точка придобива по-големи или по-малки размери, взависимост от духовното развитие на човека.

Пред душата се разкриват спомените за всички предишни нейни превъплъщения. Тя преминава през състоянията на тези личности и се изкачва в ниво на индивидуалност.

Пороците се изтриват от паметта, но нечистите наслоявания ще предизвикват страдания. Душата ще изпитва тежест и постоянен изгарящ срам, защото ще осъзнае добре своите грешки. В това състояние вътрешността на душата е открита за наблюдение от всички, които се намират в подобно положение. Душите знаят всичко една за друга.

Най-големи страдания ще изпитва онази душа, която е била най-силно привързана към плътските потребности и изкушения. Тези желания се запазват, а възможността за удовлетворяването им е невъзможна.

Намирането на ново човешко тяло понякога отнема дълго време. Душите се движат навсякъде по земното кълбо и са способни мигновено да се преместят от една точка до друга. Те виждат и чуват всичко, но не могат да направят абсолютно нищо.

Ако душите са запазили способността си да се развиват ще чакат за нова плът. В противен случай обаче те отиват в рая, а отпадналите – в ада.

(Превод от анлийски)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
544
438
311
212
10
Дай твоята оценка:

Коментари (96)

Изпрати
Николай
Николай
10.01.2016 10:36
Може да има нещо. Книгите неса написани от глупав човек. Едвали е това което пише, но има нещо сила някаква. Можеби ада е тук на земята ! Защото това да се пържиш в огън е някакси много еднотипно рано или късно ще свикнеш. Докато тук болките и страданията са много разнообразни и бедни и богати имат своите страдания ! Аз мисля че тук е ада ! Каквото и да прави човек не може да избяга от страданията си и болката ! Няма вечно щасливи хора на земята ;)
24
2
Enigma
Enigma
21.11.2015 13:36
От къде толкова опит от вас бре ? Гаранция ви давам, че ако поискам доказателство от всички вас - ни един няма да може и да мъцне (ама иначе много знае)! Най-много да се измъкне повтаряйки цитати от книги като папагал...
15
7
Людмил Кирилов
Людмил Кирилов
25.10.2015 14:49
Би ли ми дал някой определение за душа?
0
4
Потребител#194434
Добави коментар.Душата е ум/интелект/,емоции /чувства/ и воля.Човекът е дух ,който има душа и живее в тяло.
8
1
свилен
свилен
09.09.2015 12:18
ква смърт кви 5 лева бе я сиктир
2
13
еличка
еличка
28.05.2015 10:07
Престанете да пълните главите на хората с всякакви простотии. Вчера моите съученици цял ден викаха духове в училище и така пищяха, че директорката дойде да види какво става. Писна ми от всички ваши малоумни сайтове. Какво става с вас? Не си мислете, че като има кой да ви спонсорира сайтовете трябва да плашите хората с какви ли не ГЛУПОСТИ! Това е цялата истината. Всеки го е страх от нещо било то от смъртта, от тъмното, котки или нещо друго. Не трябва да използвате страховете му срещу самият него. Лично аз не одобтявам тези сайтове. Не знаете колко такива истории съм слушала. Това е непростимо.
27
3
джони
джони
21.05.2015 21:03
Стига с тези малоумни глупости,едно време така са лъгали простолюдието за да ги манипулират.Помогнете си сами Исусчо няма да помогне.Та поповете станаха бизнесмени.
9
9
боби
боби
04.05.2015 11:41
след смърта има живот и това е ако се покаеш пред бога истински и следваш христос чрез божието слово само тогава ще имаш живот за които исус христос обещава тои е пътят истината и живтът иоан 1-1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
2 То в начало беше у Бога.
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.
4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.
5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.
6 Яви се човек изпратен от Бога, на име Иоан.
7 Той дойде за свидетелство, да свидетелствува за светлината, за да повярват всички чрез него.
8 Не беше той светлината, но дойде да свидетелствува за светлината.
9 Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света.
10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.
11 У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха.
12 А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име;
13 които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога.
17
10
боби
боби
04.05.2015 11:36
как може да има хора които изговарят само лъжи които да заблуждават хората душата ти ще намери друго ТЯЛО , КАКВА ГЛУПОСТ ето ви една истина от Божието слово.... Лука16-20Имаше и един сиромах, на име Лазар, покрит със струпеи, когото туряха да лежи пред портата му,
21 като желаеше да се нахрани от падналото от трапезата на богаташа; и кучетата дохождаха и лижеха раните му.
22 Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташът и бе погребан.
23 И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия.
24 И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.
25 Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.
26 И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така, че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас.
27 А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;
28 защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.
29 Но Авраам каза: Имат Моисея и пророците; нека слушат тях.
30 А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.
16
7