sanovnik.bg»Статии»Сънища»Как да спим правилно

Как да спим правилно

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Как да спим правилно

За да се събудите с добро настроение, трябва добре да се наспите. Но дори съседите да не ви притесняват по късните часове, позата, в която спите, може да се отрази зле на момента на събуждането ви.

Позите по време на сън могат да помогнат при определени състояния, но могат също така да причинят проблеми. Ако имате проблеми със стомаха, страдате от киселини или лошо усвояване на храната, ще ви помогне спането на една страна.

Но ако често спите на една страна, ще имате доста бръчки, тъй като лицето е потънало във възглавницата. С течение на времето мимическите бръчки от тази страна, която е потънала във възглавницата, ще се задълбочават.

Ако спите по гръб, ще започнете да хъркате, а също така можете да получите проблеми с дихателната и сърдечно-съдовата система. Затова пък тази поза помага за облекчаване на болките в ставите, както и при артрит.

Как да спим правилно

Точно това е положението на тялото, при което тежестта ви се разпределя равномерно без оказване на натиск в една определена област. В тази поза напълно се отпускат мускулите на челюстите и на езика. За съжаление това предизвиква хъркането.

В кръвта на хората, които спят по гръб, има понижено ниво на кислород. Организмът им е без необходимия им кислород, те дишат по-бързо, от което могат да възникнат редица заболявания на дихателната система.

Ако спите в ембрионална поза – свити на геврече – може да ви заболят главата и вратът. Но сънят в тази поза помага при болки в кръста, тъй като сгънатият гръбнак помага за почивката на гърба, тъй като налягането върху междупрешленните дискове е намалено. В тази поза шията трябва да се намира на едно ниво с тялото, а това може да стане, ако изберете правилната възглавница.

Ако спите в поза „лъжички” – тоест вие сте с лице към гърба на партньора си или той към вашия, това спомага за преодоляването на нервното напрежение. Ако лежите с лице към гърба на партньора и го прегръщате, на подсъзнателно ниво усещате защита и подкрепа, затова стресът направо се разтапя. За съжаление тази поза може да предизвика болки в гърба и раменете.

Не е добре да спите на гърдите на партньора или на ръката му, тъй като тялото ви трябва да си почине, а това е невъзможно в тази поза. Освен това спането в тази поза ще предизвика болки в шията.

Ако спите по корем, на сутринта ще се събудите с болка в шията и ръцете ви ще са изтръпнали. Но в тази поза няма шанс да хъркате. Заради изместването на челюстите е възможно да скърцате със зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
46
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
иво
иво
20.10.2013 03:41
Не бе как във въздоха отговорът е много прост след като във всички пози е вредно няма да спиш
3
0
zefit
zefit
24.07.2012 11:33
Аз винаги спя по корем и никога не са ми изтръпвали ръцете и никога не ме е боляла шията!
7
0
Бети
Бети
19.07.2012 23:12
Ами даа!! трябва да спим във въздуха,ако спи така ще стане това ако спиш така ще стане онова..:-/
5
1
Няма име
Няма име
15.07.2012 14:30
Заглавието на статията не се отнася към самата статия. Съгласна съм с предния коментатор и смятам, че би трябвало да се изясни в каква поза човек може да спи правилно.
3
1
Таня
Таня
11.04.2012 22:36
И значи трябва да спим във въздуха..?! То така вредно, иначе вредно.. :Х
2
0