sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Карма и Съдба»Какво се случва, след като умре човек

Какво се случва, след като умре човек

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
763189
Какво се случва, след като умре човек
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Когато човек умре, първоначално неговият дух не разбира какво става точно в момента на смъртта. Повечето от хората не разбират веднага, че са мъртви. Могат дори да не разберат, когато душата напусне тялото им.

Човешкият дух има в себе си известно количество енергия, която е взема от света, който ние познаваме. В началото дори се стреми към света. След седмица или две тази енергия вече е изчерпана и започва труден за душата период.

Често духът страда от неимоверен глад и жажда. Това се дължи на факта, че той още смята себе си за жив, но не може да намери нищо, с което да се нахрани. Той се озовава в дълбока яма и въобще не може да проумее какво се случва и защо се намира там.

Този мъчителен период може да продължи до три седмици или дори два месеца. Чак тогава духът осъзнава какво се е случило и започва бавно да приема факта за смъртта. Единствено, когато разбере това, той е готов да се придвижи към следващото му съществуване, което кармата му е отредила.

Преди душата да осъзнае какво се е случило, докато трае трудния и мъчителен период на осъзнаване роднините и близките са онези, които могат да допринесат за бързото ориентиране на душата на починалия. Те трябва да се молят и да принасят дарове на гроба.

Всъщност траурната церемония е много повече от ритуал за облекчаване на опечалените. Тя до голяма степен помага на починалия човек да се пробуди за новото начало и да осъзнае положението.

Хора, които са убити или са загинали при инцидент, преживяват много труден период, защото са парализирани от ужаса, който ги е обзел в момента на смъртта. Те много трудно се придвижват от ужасяващия страх към друго състояние. За тях е най-трудно да осъзнаят, че вече са мъртви. Застъпническите молитви могат да помогнат на неимоверно страдащата душа на премине нататък.

Може да се каже, че смъртта до известна степен може да се сравни с преживяванията всяка нощ, когато заспим. По времето на сън човек един вид умира за физическото поле и започва да функционира на друго място.

При съня потокът от енергия, по който протича жизнената ни сила, е непокътнат и точно това е пътя към събуждането. При смъртта тази нишка или поток от енергия се скъсва и съзнанието не е в състояние да се върне във физическото тяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
523
422
310
27
10
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
georgi
georgi
17.04.2015 17:33
E shte razberem kato ymem :D
10
6
00128
00128
14.03.2015 10:53
не аз наистина ще се обърна за защита защото това вее нормално
11
2
Анджела
Анджела
23.12.2014 09:41
Като не вярвате не четете и не критикувайте такива сайтове.
9
8
iva
iva
26.01.2014 18:56
само не разбирам,да не би някои да се е върнал от оня свят че ги знае тия работи
50
16
Славяна
Славяна
24.01.2016 00:01
Моята майка ми е разказвала,че когато е починала баба ми (на майка ми свекарвата) или по просто казано на баща ми майка му.Баба ми била болна лежала си в леглото,но когато й станало мн лошо дащерите й повикали бърза помощ.Лекарите констатирали смърта на баба ми и лаза ли ми тя е починала вече,тогава лелите ми почнали мн да ревят и пищят баба ми както си лежала в леглото станала и седнала и почнала да йм се кара-какво сте се развикали не ме оставяте спокойно да умра ми баща ви брат ви всички ме чакат а вие от пътят ме връщате оставетете ме спокойно да си замина и пак легнала както си била седнала в леглото и умряла пак. Майка ми е била в стаята и е видяла всичкото това.Значи всички мъртви се срещат там някъде и близките се откриват и са заедно след смърта незнам просто ви споделям една история
22
7
21217
21217
28.09.2014 23:20
Не, просто има по-еволюирали същности, които носят тази информация. Но трябва да имаш вяра и прозрение за това - иначе врачки, гадателки и сръбска музика.
16
3
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
26.01.2014 15:40
Недоказани фантазии... А какво става с човек, когато е кремиран,когато насилствено му е отнет живота? Какви химични и физични реакции протичат в организма? Защо кръвта,според библията ,вика от земята, а тялото се разлага,но костите остават? Може ли този дух,който е създал и движи човек, да стои неизменяем в бодърствуване?
10
12
renito_03
renito_03
30.07.2013 16:20
тази история е като нлото смисъл нлото е неиндетифициран летящ обект не знаеш какво е докато не го индетифицираш а това е нсо неиндетифициран смъртен обект т.е. няма как да го индентифицираш
6
11
CooLAddicteD
CooLAddicteD
04.07.2013 22:13
Абе "Анжел"не те ли е срам бе ? писа 2 страници лъжи за да предложиш накрая да помагаш с нещо неизвестно и то за пари ... Лелееее нямам думи бе . Някой да хване да му изтрие мнението на този ***... Най-тъпото е че историята ти ми хареса или поне начина по който я беше написал. Аз лично не знам да вярвам ли в Бог или не ,но ти си много нагъл щом вярваш в бог говориш как си се срещал с него а искаш пари от гората..Който може да помага на другите го прави без пари бе ... хванете му изтрийте мнението на тоя че ме ядоса... Относно статията ,тя е художествена измислица на някой който има добра фантазия.
16
4
меги
меги
05.06.2013 13:43
Как може да пишете такива глупости и простотии.
15
13