Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Цветя, които носят щастие

Цветя, които носят щастие

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
763108
Цветя, които носят щастие
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Всяка култура по света има различен начин да тълкува значението на цветята. Всяко цвете си има свое значение, но има и такива универсални цветя, които навсякъде по света символизират едно и също нещо – щастие. Вижте кои са тези страхотни растения.

Ирландска камбанка или молуцела е красиво цъфтящо растение, което има наситено зелени листа и малки бели цветчета, които са скрити в нежно оформените камбанки. Името на цветето е малко подвеждащо, защото няма нищо общо с Ирландия. По-скоро названието му се дължи на свежия зелен цвят на листата. Именно този зелен цвят привлича щастието и късмета и затова цветето е предпочитано за украса в дома.

Бялата детелина – това цвете, подобно на предишното има заблуждаващо име. Тя всъщност е зелена на цвят. Повечето детелини са трилистни, но четирилистната детелина е рядка и е символ на щастието.

Бял карамфил – това е едно от най-използваните цветя за направата на декорации и букети. Познат е от векове, а според легенда първият карамфил е разцъфнал от сълзите на Мария, когато оплаквала Исус на кръста. При карамфилът всеки цвят носи различно послание. Белият карамфил символизира чистота, невинност и късмет.

Калуната е храст, който цъфти в края на лятото или началото на есента. Цветовете и са разнообразни – бяло, розово, червено, лилаво и различни техни нюанси. Розовата калуна обаче е символ на късмет и щастие.

Няма как да не споменем и кокичето. Това красиво и невинно цвете си проправя път през снега, то е предвестник на идващата пролет. То радва хората, а съществуват и поверия, че кокичето носи щастие на онзи, който пръв е успял да го зърне.

Още от дълбока древност розата е смятана за кралица на цветята. Загадъчна и очарователна, розата символизира радостта и красотата, тишината и тайната, а преди всичко любовта. Именно любовта, красива и споделена носи щастие.

Отглеждайте в своя дом цветя, бъдете в хармония със себе си чрез благотворното влияние на красивите и нежни цветни растения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest