Защо не ми върви в живота
Why Things Just Aren't Working Out in My Life
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Защо не ми върви в живота

Защо не ми върви в живота

Защо не ми върви в живота

Всеки един от нас е имал моменти на отчаяние, в които си е задавал този въпрос. Няма еднозначен отговор, но със сигурност има начин да оправим тази несправедливост.

Разбира се, за да се справим успешно с даден проблем, задължително трябва да сме наясно какво точно го е предизвикало. Причините могат да бъдат повече от една и обикновено точно това е принципът, по който неприятните неща се случват – просто няколко различни предпоставки се комбинират във възможно най-лошия вариант и ето, неуспехът е налице.

При всички случаи, трябва да сте наясно, че често неуспехите не са случайни, особено когато започват да се превръщат в тенденция. Наистина, понякога е възможно да се случи така, че по лошо стечение на обстоятелствата, несполуките да се заредят една след друга, но това е рядкост и ако сте попаднали в подобна „лоша серия“, просто трябва да изчакате тя да отмине. Ако обаче в продължение на доста време постоянно се чувствате неудовлетворени от живота си, значи нещо не е както трябва и е необходимо да откриете какво е то.

Казват, че за да бъде човек истински щастлив са необходими три неща: любим човек, любима професия и приятели. Банално наистина, но вярно. Замислете се над това и открийте къде точно е вашият проблем. Може би сте прекалено амбициозни и приемате тежко всяка загуба? Трябва по-скоро да се отървете от този начин на мислене. Неуспехите ни са реална част от нашия живот /за съжаление, неговата по-голямата част/ и това е просто естественият ход на живота. Помислете си за всички известни личности, които са постигнали големи успехи. Мислите ли, че това е случайно? Или, че се е случило още от първия опит? Със сигурност не.

Неуспехите в живота ни идват, за да ни покажат единствено, че дадено нещо не може да бъде направено по определен начин. Това е всичко. Черпете опит от всеки неуспех и продължавайте да се стремите към целта, която сте си поставили, като просто смените тактиката. Всяко нещо може да бъде постигнато, необходимо е само да намерите правилния подход и да не се отказвате лесно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
510
44
37
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Стефанов
Стефанов
23.02.2016 21:40
,,Казват, че за да бъде човек истински щастлив са необходими три неща: любим човек, любима професия и приятели. Банално наистина, но вярно. Замислете се над това и открийте къде точно е вашият проблем." ------------- Ами аз ги нямам и трите неща. Проблемите ми са и в трите звена. На 30г. съм и никога не съм имал приятелка. Не съм женен. Цял живот сам. :( По второто същата работа. Никога не съм работил. Няма работа в моя град, нищо че съм висшист. Нямам още никакъв стаж и опит. По третото същата работа. Нямам никакви приятели. Няма с кой да изляза в града дори когато имаме някакъв концерт/представление/празник или просто на кафе. На дъното съм. Сам. Без помощ от никъде. Въобще не ми върви и съм много много нещастен в България. Пропиляни години до сега, и не виждам никаква причина да се променят нещата за мен в България дори и след още 20 години. Затова ще сменя тактиката т.е. трябва да емигрирам в друга държава....още тази година-емигрант... там ще имам работа, после и приятели, а накрая и жена/съпруга.
7
0
Изида
Изида
26.03.2015 10:49
Тези статии привличат погледа със заглавията, а се оказват едно нищо - защо я пишете, като не казвате нищо конкретно. За тези неща не може да има еднозначен отговор. Да не говорим, че когато си патим, обикновено има причина в духовния аспект, но това е недоказуемо, но по-кратко казано - пречи ни понякога и начина на мислене. Що се отнася до трите най-важни неща, които правят щастието - аз не съм съгласна съвсем - аз ги имам, но не ми достигат други неща. Трябва да се включи здравето на първо място, а накрая и парите - те не били важни, ама това може да си позволи да го каже само този, който ги има. Защото аз съм изпадала до крайност заради липсата на пари, в същото време здравословни проблеми с детето ми - тогава какво значение има, че имам приятели и любим човек. Та всичко е важно, а какви са причините за невървежа - това е най-трудното да се разбере. Както се казва "имам нещо да си плащам" и това не е само израз!
3
1
Ники
Ники
27.09.2014 04:54
"Казват, че за да бъде човек истински щастлив са необходими три неща: любим човек, любима професия и приятели. Банално наистина, но вярно. Замислете се над това и открийте къде точно е вашият проблем. " - ами това, че нямам нито едно от трите. Второто най-тежи и е първо за оправяне, но не се получава. Колкото и да сменям тактиката вече 5-та година не мога да намеря първа работа след завършване на магистратура. В България няма работа, не мога да се издържам сам... а и вече нищо не мога и не помня от университета. Нямам и опит нямам и стаж. Мислех, че статията ще даде някаква по-точна информация какво да направим... все пак всеки трети младеж в България е като мен - трайно безработен :(
12
0
Божана Георгиева
Божана Георгиева
14.08.2013 19:10
Вие наистина ли си мислите,че казвате нещо ново и полезно???
3
1
Арес
Арес
03.04.2014 10:30
Определено не е ново,но е изключително полезно и мотивационно.
4
2
yurii
yurii
08.04.2013 14:12
Наистина е така-сменяш тактиката и продължаваш!!!
2
1
donity
donity
06.03.2012 08:48
благодаря идеален сьвет как да се променим
1
1