Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Как да се предпазим от хипноза

Как да се предпазим от хипноза

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
763109
Как да се предпазим от хипноза

Хипнотичната атака от разстояние и през препятствия е много трудна за изпълнение. Действието на хипнозата е насочено към измама на чувствата. Най-добрият начин да бъде избегнато такова въздействие е то да бъде разпознато в ранен стадий и на момента да се махнете оттам. В противен случай е невъзможно обикновен човек да противостои на хипнотизатор.

Как да разпознаете хипнотизатора? Когато иска да установи контакт с вас той заема вашата поза и диша в ритъма на вашето дишане. Това се нарича настройка. Хипнотизаторът говори, когато вие издишате, имитирайки вашата вътрешна реч. Общуването с този човек носи удоволствие, така че бъдете много внимателни.

Много разпространен метод на хипноза е информационното натоварване. Ако вашият събеседник рязко увеличава ритъма си на говорене и вие не можете да го разберете, бъдете нащрек. Словесният поток ще прикове цялото ви съзнание. Така той ви настройва.

Как да се предпазим от хипноза

В състояние на хипноза съзнанието се променя. Характерна е внезапна сънливост, която ако човек осъзнае, може да преодолее и по този начин да избегне следващия етап на хипнотизирането.

Друг признак за транс е, когато човек се държи външно като спящ. Мускулите на лицето се отпускат, лицето е по-симетрично. Асиметрията на будния човек е обусловена от напрегнатите по различен начин мускули. Дишането при хипноза става по-дълбоко, позата на човек е неподвижна.

Ако подозирате, че някой ви подлага на насилствена хипноза, опитайте едно изпитано средство. Започнете да си пеете наум някоя запомняща се мелодия. Така хипнотизаторът ще усети проблем и енергийния му поток ще се разбие.

Много малко защитен от хипноза е спящия човек. За да се предпазите трябва да изключите достъпа на външни хора до вас и вашето семейство. Това не винаги е лесно, особено при пътуване, в хотел, на почивка. Старайте се да не заспивате в присъствието на чужди хора.

Важно е да знаете, че на човек може да му се внуши всичко, както и всяка болест. Може да му се внуши оплешивяване, рак, тумори. Бъдете много внимателни и се предпазвайте от странни хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest