Осъзнатите сънища

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k879
Осъзнати сънища

Осъзнатите сънища са тези, в които знаем, че сънуваме. Това обикновено се случва рано сутрин, когато мисълта е най-бистра и бърза.

Обикновено имаме шанс да разберем, че сънуваме, когато насън виждаме нещо странно или плашещо. Опасността ни кара да се напрегнем и в резултат на това идва спасителната мисъл, че това не може да се случва наистина.

Осъзнатият сън е периодът на сън от момента, в който разбираме, че всъщност сънуваме, до момента на събуждане или до момента на изгубване на това осъзнаване.

Всичко в съня изглежда толкова реално, че няма как да се усъмните, че това наистина се случва. Свикнали сме да си мислим, че сънищата ни започват, когато заспиваме, и продължават, докато спим.

Сън

Но всъщност дори след събуждането ни сънят продължава. Сънят е напуснат от съзнанието ни, но сам по себе си той продължава да се развива.

Лесно можете да се научите да се връщате в осъзнатия сън веднага след събуждането си. Ако сте сънували, че вървите по позната улица, то след като се върнете в осъзнатия си сън, ще видите, че отново вървите по нея, но се намирате вече на съвсем друго място.

Тоест преместили сте се точно с толкова, колкото бихте се преместили за времето, което е минало, докато не сте били в съня си.

За да разберете това, трябва да вървите по позната улица в осъзнатия си сън и да помните покрай какво минавате. Когато усетите, че се събуждате, запомнете последния обект, който видите.

Когато се върнете в съня си след няколко секунди, направете усилие и проверете на коя част от улицата се намирате в момента и на какво разстояние от последния видян обект.

За да се върнете лесно и бързо в осъзнатия сън, след събуждането си не мърдайте, лежете си, без да се местите и без да отваряте очи, без да мислите за нищо.

След десетина секунди ще сте в осъзнатия си сън. След като сънят продължава да се развива и без вас, това означава, че сънищата не са нещо, което съществува само в главата ви.

Светът на сънищата, най-вероятно, съществува паралелно на физическия свят, но ние не сме в състояния да виждаме двата свята едновременно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
54
45
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Виракоча
Виракоча
19.03.2015 23:28
Сън предупеждаващ ме за събитие,което се случи 20 години след съня ми,преобърна представите ми за света.
3
3
Теди
Теди
11.09.2014 09:43
И аз съм сънувала и съм се събуждала и после пак заспивам и сънувам продължението на сънят ми и най-странното е , че всичко се повтаря постоянно,дотолкова,че знам продължението и пак го сънувам...много е объркано всичко!!!
4
2
Boris
Boris
20.07.2014 10:52
Това са пълни глупости когато човек сънува съзнанието е изключено и е невъзможно да разбере да ли сънува докато не се събуди
22
9
ПетяХр
ПетяХр
22.03.2020 21:22
на мен ми се случи 2 пъти
0
0
плами
плами
28.02.2016 19:01
Добре гений,я ми кажи на мен че е невъзможно да знае човек че сънува като аз всяка нощ като сънувам знам че е сън и веднъж дори видях огън и се сетих,че не е хубаво насън да гори нещо и го изгасих...това че ти нямаш осъзнати сънища не значи че си прав
7
12
котката
котката
14.05.2014 19:17
ас имам, понякога осъзнати сънища. веднъж сънувах че живея във село в което живее едно ниско черно момченце .изведнъж се почви нещо страшно което накара хората да се държат с момченцето като с бог. това е заради страшното нещо.беше ме е страх ни не бвх сагласна със страшното нещо .във този момент ас се събудих за малко но тогава пак заспах и вече не ме беше страх даже се изправих срещно страшното нещо и го победих .

много се радвам когато сънувам такива сънища защото мога да правя каквото си искам и даже мога да го контролирам така че като сънувате, такъв сън го ударете на кеф и се забавлявайте максимално ..
2
10
Жени
Жени
01.02.2014 02:05
Много пъти съм сънувала прекалено реални сънища, както и при кошмари, точно преди нещо лошо да се случи да си кажа в съня "не мога да издържа това, ще се събудя" и като че ли мозъка ме предпазва от този излишен стрес...Случвало ми се е да сънувам нещо и след няколко месеца да сънувам продължение на съня...Много странно, в съня си казвам "как всичко ми напомня на нещо, което съм преживяла", всяка вечер чета с любопитство този сайт и статиите за предишни животи много ме озадачават, дали непознатите хора които сънувам, не са от предишен живот...не знам дали да вярвам в това
5
9
Валката
Валката
23.02.2012 20:00
На мен ми се е случило точно 2 пъти да осъзнавам какво сънувам и първия път като стана започнах да се придвижвам много бързо наистина бързо и като се върнах там откъдето тръгнах....май и се събудих


1
9
ирина-1
ирина-1
22.02.2012 19:35
сънувах и се събуждам и не помня и отново заспивам и пак сънувам-22.12.20012г.
2
6
antonia
antonia
20.02.2012 20:00
Статията е много повърхностно написана.Няма нищо за техниките за предизвикване на осъзнати сънища, нито за приложението им. Тези сънища могат да се използват човек да се справи със страховете си, например, или да контролира кошмарите си. В осъзнатите сънища можем сами да творим света си и нещата, които се случват в него. Изобщо, можеше повечко инфо да се сложи тук.
2
4