sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Сънищата - послания от нашето подсъзнание

Сънищата - послания от нашето подсъзнание

AdminAdmin
Дарт Вейдър
656376
Сън

Учени от Харвард твърдят, че са установили, че когато човек изпадне в трудна ситуация, може да открие най-ефективните методи да излезе от нея по време на сън.

Мозъкът преработва получената информация и дава решение във вид на сън. Те са изяснили и по какъв начин да се приготвим правилно - така, че да можем да видим по време на съня решението на проблема. Как да се храним преди това, как да сме облечени, за да се чувстваме освободени и незатормозени, докато спим.

Поговорката "Утрото е по-мъдро от вечерта" проявява своя смисъл и тук.

Послания от Съня

Едновременно с анализирането на ситуацията по, ако мога така да се изразя, текущия проблем, в мозъка се извършва тотален анализ на цялата налична информация, която се отнася до бъдеща опасност. При това изследователите казват, че при този процес се задействат всички области на главния мозък, включително подсъзнанието и интуицията.

Решението може да дойде през нощта по време на т.нар. "осъзнато сънуване", при което се появяват събития, свързани с бъдещето. За нас остава вярното им разтълкуване.

В същото време австралийски учени са открили, че за да заспим по-бързо, е необходимо на вечеря да приемаме хранителни продукти с по-висок гликемичен индекс.

Китайските учени пък са привърженици на хранене, съдържащо зеленчуци, риба, пуйка, ориз, които са нискокалорични и въздействат добре на нервната система.

Сънища

Преди да заспим, да направим няколко утвърждения, например:

"Тази вечер ще заспя, ще сънувам и ще запомня съня си."

Иска ми се да дам няколко примера. Немалко учени са сънували своите открития. Тяхното вдъхновение и решение на проблем, на който са посветили дълги часове труд, ги спохожда насън.

Алберт Айнщайн - сънувал, че лети върху лъч светлина - след това открива теорията за относителността Джеймс Уотсън - откривателя на ДНК дълги години се опитва да открие загадъчната структура на молекулата на ДНК, докато една нощ сънува две преплетени змии.

Той се събужда начаса и осъзнава, че именно това е моделът на ДНК-двойна спирала, усукана сама около себе си.Разгадаването на генетичния код му носи Нобелова награда.

В сънищата си ние срещаме символи, които образно представят нашите преживени моменти. Затова е необходимо да можем да ги тълкуваме и разбираме. Те са невербални послания от нашето подсъзнание, които то ни изпраща, за да помогнем сами на себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
53
44
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
anonimna
anonimna
04.07.2013 12:30
и как да се научим да ги тълкуваме примерно? трябва всеки път да четем какво сме сънували,именно за това е съновникът.. но ако те отговарят на наши върпоси в живота,как да ги тълкуваме сами? Тоест не всеки може да разбере всичко :)
1
1
888Димитър888
888Димитър888
01.06.2013 02:04
Особено, ако подсъзнанието на човека е мръсно - такива хубави сънища ще има... :)
1
0
Димитър Николаев
Димитър Николаев
25.07.2012 07:36
Идеята за двойно спираловидната форма на ДНК се появила на Джеймс Уатсън по време на един негов сън.
Всъщност я е видял под влиянието на ЛСД.
1
0
лорито
лорито
28.02.2012 17:08
искам повече примери и повече анАЛИЗ

1
0