sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-известните магове

Най-известните магове

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Най-известните магове
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Един от най-известните магове в света е Хари Худини. Той успявал да излезе цял и невредим от затворнически килии, от огромен хартиен чувал, без да разкъса хартията и от всевъзможни трудни места.

Илюзионистът се освобождавал от цистерни, гробове и от контейнер, който се запълвал с вода. През 1918 година Худини демонстрирал изчезването на цял слон на хиподрума в Ню Йорк.

Голяма част от илюзиите на Худини се състояли от освобождаването му от окови и затворени пространства. Животът на Худини не един път е бил вдъхновение за кинорежисьорите.

Един от известните съвременни майстори на илюзиите е американецът Дейвид Блейн. Той се прочул с уличните си трикове, които започнал да представя срещу няколко монети през 1997 година.

Най-известните магове

Две години по-късно той станал толкова популярен, че го канели в най-известните телевизионни шоупрограми, а самият той демонстрирал грандиозни илюзии пред публика.

Сред по-мащабните му илюзии са погребването му в пластмасов контейнер, замразяването му в леден блок, тридесет и пет часово стоене в изправено положение на върха на двадесет и два метрова бетонова колона.

Блейн нееднократно демонстрирал способността си да задържа дишането си под вода дълго време. Един от известните конкуренти на Блейн е Крис Ейнджъл.

Неговите илюзии излизат извън границите на обичайните трикове на магьосниците. Ейнджъл, който също така е актьор и музикант, ходи по стени, лети и се самозапалва.

Най-известният магьосник на съвремието е Дейвид Копърфилд, който се прочува още на осемнадесетгодишна възраст, когато води свое телевизионно шоу.

Копърфилд кара цели самолети да изчезват, една от големите му илюзии е изчезването на Статуята на свободата. Следват илюзии като прелитане през Гранд Каньон, минаване през Великата Китайска Стена, бягство от Алкатрас и от взривяваща се сграда, падане от Ниагарския водопад, оцеляване в огнен стълб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest