sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Невероятните способности на мозъка

Невероятните способности на мозъка

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Невероятните способности на мозъка
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Сред невероятните способности на мозъка е животът след смъртта. Блус-певицата от Австралия Пам Рейнълдс била нормален човек, преди да й направят операция за отстраняване на аневризъм от мозъка.

По време на процедурата лекарите отстранили цялата кръв от мозъка на певицата, като по този начин го направили напълно неактивен цели четиридесет и пет минути.

Всички мозъчни функции били прекратени. След като се събудила обаче, певицата разказала всичко, което се е случвало, докато мозъкът й изобщо не е функционирал.

Тя дори разказала на лекарите за какво точно са си говорели, докато мозъкът й е бил без капка кръв. Друг уникален случай станал с Хенри Молайсън, който преживял уникална операция за отстраняване на част от мозъка.

След като му били отстранени медиалните дялове на слепоочните части на главния мозък, които се намират над ушите. Паметта на пациента не можела вече да се развива.

Той не помнел нищо от деня, в който се събудил след операцията. Но спомените за предишния му живот се запазили изцяло. Но не можел да си спомни какво е ял на обяд и как се казва приятелят му.

Канадският писател Хауърд Енгел преживял инсулт и бил убеден, че вече няма да може да пише. Но се случило нещо необикновено – той не можел да разпознае печатните букви.

Въпреки това обаче той продължил да пише. Той установил, че може да чете печатните букви, само ако в същото това време пише букви с химикалка.

Малък процент хора на планетата страдат от синдрома на Фреголи. Този синдром е наречен на името на италиански актьор, който много бързо сменял костюмите и характерите на героите си.

Пациентите, които страдат от този симптом, твърдят, че хората около тях са един и същи човек или различни враждебни хора, криещи се под маските на роднини.

Орландо Серъл е невероятен човек, който получил уникални способности след удар по главата с бухалка, когато бил на десет години. Няколко дни след това го боляла главата.

После се оказало, че той може да си спомни абсолютно всички подробности от всеки ден от живота си след удара с бухалката. В повечето случаи той дори си спомнял и какво е било времето през всеки един от тези дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
l.dor;r, mwkogel
l.dor;r, mwkogel
17.03.2013 01:23
тАНЧЕ, КЪФ КЕФ! Ти там, аз не и си говорим същински!
0
0
ana
ana
19.10.2011 11:44
Да се помпа или да се помпи по-добре ? Може да се прави по-добре.
0
0
Valentin
Valentin
18.10.2011 22:49
Благодаря на автора на статията, но ако може да пуснете статия за това, как може да се помпа по-добре.
0
0