Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Силата на перлите

Силата на перлите

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Силата на перлите
3D куб Ubik за деца и възрастни-20%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.60 лв.
Виж ››

Перлите не са точно скъпоценни камъни, но са много ценни не само като стойност, но и заради способността си да влияят върху човешките сънища. Луната управлява перлите.

Перлите са мощен символ на светлина, чистота и женственост. Светещата им чистота ги е направила символ на духовна мъдрост и езотерично познание.

В древността се е смятало, че перла в раковина представлява единството на огъня и водата, затова възникнал митът, че отворената раковина била оплодотворявана от божествен дъжд и от светлината на Луната.

В китайските изображения се появило в древни времена съчетанието на гръм и мълния – перла, която символизира мълния, в гърлото на дракон, който символизира гърма.

Силата на перлите

Перлите са разпространен символ на възраждане. Това послужило за създаването на азиатски погребален ритуал – поставяне на перла в устата на покойниците.

Древните римляни са носели перли като талисман, който ги пази от всички нещастия – от нападения на акули, от лудост и от любовна мъка. Стритите на прах перли до днес са популярно лекарство от всевъзможни болести в Индия.

В древния Рим перлите символизирали високата класа. Юлий Цезар въвел забрана за жени, които не са от висшите кръгове, да носят перли. Перлите пазят от зло и от пожари, те са амулет, който пази от врагове, гони меланхолията и безсънието.

Строежът на перлата е в съзвучие със структурата на сънищата ни. Перлата расте концентрично, слой след слой. Сферичната форма, меката светлина и многослойност приличат на сънищата, които се оплитат около съзнанието ни.

Морските перли влияят върху сънищата ни по-силно от речните перли, защото солената вода е по-добър проводник на електрическия ток.

Това позволява да се установи връзка между интуицията и биотоковете на тялото. Перлите в спалнята ще ви подарят интуинитвни сънища.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
до сузи
до сузи
07.02.2012 23:03
естествени морски перли
0
0
сузи
сузи
03.10.2011 06:21
Интересува ме какво представляват необработените перли ?
0
0