sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Живот след смъртта

Живот след смъртта

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Живот след смъртта
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Холандски лекари от болница Рийнстейт систематизирали данни, получени при разговори с хора, преживели клинична смърт. Били проведени разговори с 344 пациенти, върнати от състояние на клинична смърт.

Възрастта им била от 26 до 92 години, като три четвърти от тях се оказали мъже. Проведени са и разговори с хора, които са били в дълга кома, за да обяснят, какво са преживели.

Осемнадесет процента от възкръсналите си спомняли подробности за много неща в минутите, в които не са можели да чувстват, нито пък да чуват или да виждат.

Дванадесет процента разказали, че са срещнали мъртви роднини и приятели. Според холандските специалисти тези проценти са достатъчни, за да преосмислим представите си за човешкото съзнание.

Живот след смъртта

Повечето специалисти по проблемите на мозъка смятат, че съзнанието е продукт на дейността на човешкия мозък във физически смисъл. Но ако се вземе предвид опитът на хората, преживели клинична смърт, може би хората могат да имат съзнание дори когато мозъкът им не проявява признаци на активност, които могат да бъдат регистрирани от електрическите апарати.

Според холандски лекари това прилича на телевизор – ако го отворите, вътре няма да намерите програма, защото телевизорът е само приемник. Когато изключите приемника, телевизионната програма пак си е в него, но не можете да я видите.

Така е и с мозъка – когато той се изключва, съзнанието ви е вътре, но вие не можете да го почувствате в тялото си. Теорията, че при клинична смърт човек е под влияние на процесите на умиращия мозък и се получават сривове на паметта, не е издържана.

Това личи по факта, че хората си спомнят години наред това, което са преживели в клинична смърт. Това разбива тезата, че виденията при клинична смърт са в резултат от сривове на паметта.

Всеки, който е преминал през клинична смърт, променя рязко начина си на живот. Променя се характерът, навиците и поведението на тези хора и те престават да се страхуват от смъртта, а към хората наоколо се отнасят с невероятна любов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
СВЕТЛАНА
СВЕТЛАНА
05.09.2013 04:43
Немога да се съглася със статията, баща ми има много рядко заболяване и преди пет години при първата криза изпадна в кома за 20 минути. След като се възстанови го попитах какво е чувството и видял ли е нещо преди да изпадне в кома, а той ми отговори че всичко става за секунди осъзнаваш че умираш и после край. Оттогава изпитва панически страх и трудно се възстановява след криза и е станал непоправим егоист, слава богу че кризите се повтарят рядко през 4 години и ако има късмет може повече да не се повтори а и при втората криза не го изпуснаха та се разминахме без кома.
0
4
Лиана
Лиана
23.05.2013 12:59
И Бог ли ти каза да го направиш с/у заплащане, Анжел?
14
3
Анжел
Анжел
26.06.2018 00:43
да
4
0
Анжел
Анжел
23.04.2013 21:14
Съзнанието е душата на човека ,тя е безсмъртна носителка на информация.Петя светлината е изражението на Господ.
Бил съм в тунела на смъртта.Господ ми каза че съм за рая и много други неща.Мога да ви насоча как и вие да станете по господоугодни и как да се доберете до по-добра позиция за вечността.Срещу заплащане-0899152888.
3
15
Анжел
Анжел
25.10.2019 18:04
Вече е срещу ,,добра воля" ,и това със заплащането беше ,защото исках да избягам от отговорност.Помагам просто пишете.
0
1
петя
петя
21.08.2012 16:39
На 18 години правих аборт и бях в пълна анестезия,не зная как но чувах какво си говорят и сякаш че наяве бях в един тъмен и дълъг тунел на който в края му се виждаше светлина.Носех се с бясна скорост през него сякаш гонех светлината.Сега съм на 38 имам и дете но не мога да забравя този сън.Странното е че не си спомням кога и как съм излязла от упойка.Все си мисля че съм била в клинична смърт и е можело да не се събудя,защото после съм била няколко пъти за операции пак в упойка пълна,но никога не видях този тунел.Дори не помня нищо.
7
0
Анонимен
Анонимен
18.01.2019 20:18
И аз имам такова преживяване..
1
1
gerda
gerda
05.10.2011 21:46
Страхът от смъртта само предизвика самата смърт. Или иначе казано, сами си причиняваме това със страха си. Живейте достойно без лъжа, злоба и завист. Изчистете душите си от помията, която животът изсипва върху вас и дайте място в душата ви да се настани милосърдието, любовта към всички и добротата. Бог е в душите ви, но колко пъти хората го търсят в себе си. А след като го намерят, разбират, че той е бил до тях от раждането до физическата им смърт.

17
0