sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Езикът на тялото»Какво разкрива езикът на тялото

Какво разкрива езикът на тялото

AdminAdmin
Дарт Вейдър
669366
Какво разкрива езика на тялото
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Тълкуването на езика на тялото може да разкрие много за хората, ако сте достатъчно добър наблюдател. Тук ще разберете някои основни знаци от езика на тялото и как може да ги използвате за по-ефективна комуникация.

Чудили ли сте се някога колко пъти сте изговаряли лъжи, но всъщност езикът на тялото ви ви е разкривал?

Тълкуването на езика на тялото не е отдавна тайна за тези, които са достатъчно наблюдателни и се интересуват от истината. Нещо, което ви се струва перфектна лъжа, може да бъде разкрито от начина, по който стоите или пък от изражението на лицето ви. Умът ви може да знае различни начини да лъже или прикрива чувствата си, но дали тялото го следва?

Искало ли ви се е тайничко да знаете какво става в главата на онова симпатично момче, което погледна към вас миналия ден? Езикът на тялото може да разкрие много за един човек, дори повече, отколкото той възнамерява да покаже.

Това е така, защото, преднамерено или непреднамерено, повечето хора използват в ежедневно невербални сигнали за комуникация. Тези сигнали на тялото, могат да бъдат изпратени дори ако изобщо не сте наясно какъв тип жестове използвате. Сигналите на езика на тялото могат да бъдат във ваша полза. Това е изкуство, но не е толкова трудно за овладяване.

Основи на тълкуването на езика на тялото

Език на тялото, когато се ръкувате

Начинът, по който се ръкувате, може да определи до голяма степен каква личност сте. Контактът длан-до-длан предполага, че сте честен и искрен човек. Отпуснато ръкостискане показва липсва на увереност в човека. Бъдете внимателни – да не счупите ръката на човека отсреща от прекалено ентусиазирано ръкостискане. Това би показало, че се опитвате да се наложите и също така искате да бъдете нещо, което не сте.

Език на тялото, докато гледате в очите

Език на тялото

Очите са огледалото на душата! Избягване на контакт с очите, докато говорите с някого, било то на интервю или приятелско събиране, може да се възприеме като много грубо поведение. Шарещите очи са знак за нечестност. Ако сте на интервю и ви зададат въпрос, трябва да отговорите спокойно, като гледате всеки един в очите докато говорите. Това не означава, че трябва да се взирате в очите на другия човек, което от своя страна може да го накара да се почувства много неудобно.

Вашата стойка

Добрата стойка е знак за уверен човек. Когато тълкувате езика на тялото, винаги помнете, че трябва да вземете предвид стойката на човека. Ако седите на маса и разговаряте, може да се наведете, за да чувате. Ако сте прави, уверете се, че стоите изправени и не сте отпуснати. Отпуснатостта може да ви представи в лоша светлина и да накара този, който ви наблюдава да мисли, че сте неуверен.

Език на тялото, докато сте на среща

Невербална комуникация

Тълкуването на езика на тялото може да бъде много полезно, когато сте на среща с мъж/ жена. За мъжете – ако дамата се играе с косата или я поставя зад ухото си, това може да означава, че тя проявява интерес към вас. За жените - ако мъжът говори много на вашата първа среща, след това задържа погледа си и търси контакт с очите, това също може да показва интерес.

Позицията на вашите ръце

Позицията на вашите ръце може да говори много за това какво мислите. Скръстването на ръце на гърдите може да накара другия човек да помисли, че искате да сложите бариера помежду ви. Това може да означава също, че човекът е дълбоко замислен и да е просто едно естествено действие. Ето защо при професионални срещи и дискусии нека вашите ръце са отпуснати или пък да държат нещо. Кръстосването на краката също се възприема като отбранителен знак.

Език на тялото, докато слушате

Език на тялото, докато слушате

Когато сте на среща или пък се виждате с приятели, започнете с топла усмивка. Това помага да предразположите другия човек. Гледайки право в очите на човека отсреща или пък с един безжизнен поглед, може да предполага, че само се правите, че слушате. Винаги се старайте да включвате позитивни знаци, които да дават сигнал, че слушате внимателно. Кимането на глава в съгласие може да помогне на събеседника ви да разбере, че сте истински заинтересован от разговора.

Език на тялото, докато работите

Можете да разкриете много за себе си, когато поклащате крака или глезени докато работите на бюрото си. Това показва, че сте нервни или разочаровани от нещо.

Тълкуването на езика на тялото може да бъде забавно и интересно, ако успеете да го овладеете добре. Използвайте тези методи, за да имате повече успехи в професионалния и личен живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest