sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво символизират цветята

Какво символизират цветята

AdminAdmin
Дарт Вейдър
669366
Бяли Рози
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Още от древни времена хората са използвали цветята, за да изразят техните чувства, мисли и идеи. Луис Карол е изпратила Алиса в страната на чудесата чрез огледало в градина, пълна с говорещи цветя. Древните гърци и египтяни са дарявали с цветя боговете. Мнозина днес даряват цвета, като само частично разбират съобщението, което отправят. По-долу може да научите какво послание носят някои от най-обичаните цветя.

Магарешкия бодил, националния герб на Шотландия, е символ на упорит труд, страдание и се смята, че е цвете, което може да прогони меланхолията. Бодилът понякога е включен в приказките, символизиращи вечната любов, която може да преодолее болката, страданието и трудностите.

Ирис, символ на вярата, властта, победата и завоеванието; вярва се също, че пази от злите духове. Древните гърци са кръстили това цвете на Ирис - вестителя на боговете, който напътства душите на жените и момичета в подземния свят. Дори и днес, много гърци полагат ириси на гробовете на жените.

Орлови нокти е устояло на изпитанието на времето като символ на трайно удоволствие, постоянство и търпение.

Лилията е цвете на чистотата, използвано е като силен религиозен символ, особено по време на християнския празник Великден. Според древните гърци, белите лилии са създадени от млякото на Хера, майка на боговете.

Лалета

Лалето, символ на пролетта, богатството и живота след смъртта, първоначално е отглеждано в Персия, но в момента е известно като цвете, перфектно култивирано от холандците. По време на 16-ти и 17-ти век то е толкова търсено, че хората търгуват своите домове и кораби, пълни с товар само за няколко луковици.

Розите символизират любовта, радостта, силата и красотата, но също могат да символизират смъртта (една роза върху гроб). Клеопатра е спяла на възглавници, напълнени с розови листа.

Маргаритките са символ на споделени чувства, детска невинност, свободата и красота.

Даването на цветя може да изпрати мощно послание. Забавно е да знаете какво послание ще изпратите, когато подарите цветя следващия път.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
edno momi4e...
edno momi4e...
05.01.2013 19:25
лалето-обич и привързаност!
0
0
edno momi4e...
edno momi4e...
05.01.2013 19:24
не е вярно, магарешкият бодил символизира мизантропия!
0
0