Защо летим насън

Нина НордНина Норд
Джедай
760565
Сънища

Още в утробата на майката бебето вижда сънища – това се случва, след като навърши двадесет и пет седмици. Бебето през това време вижда сънища през цялото време.

След раждането му обаче сънищата намаляват. Те са необходими за развитието на главния мозък. Плодът в майчината утроба фантазира, тъй като му липсват достатъчно впечатления, преди да се е родил.

Ако бебето в корема на майката бъде лишено от сън и по точно от възможността да сънува, това ще наруши сериозно развитието и съзряването на мозъка му.

На старини човек вижда много малко сънища, докато спи, или изобщо не сънува, защото мозъкът спира да запомня и да се развива. Към деветдесетата година човешкият мозък намалява със стотина грама и практически не остава място за сънища.

Сънищата за полет, люлки, асансьори са свързани с телесните усещания на човека. Според Фройд това е стремеж за удовлетворяване в секса. Самият той е признавал, че никога не е летял насън.

Летене насън

Но освен сексуалния подтекст сънят за летене съдържа и информацията, че човек контролира събитията в живота си, чувства се уверено и знае, че нищо не може да го спре да постигне целите си.

Ако обаче по време на полета си се ударите в нещо, това означава, че някой ви мисли лошото. Внезапно появилото се чувство на страх по време на полет насън означава, че в реалността ви измъчва въпроса дали не сте се надценили и ще се справите ли със задачите, с които сте се захванали.

Абсолютно същото означава и да сънувате, че тичате на едно място. Или че се опитвате да тичате, но краката ви се подкосяват. Това е сигнал на подсъзнанието, че прекалено много се натоварвате.

Ако сънувате, че падате, това издава страх от загуба на самоконтрол и стабилност. Обикновено това е знак, че не можете да разчитате на най-близките си хора.

Ако сънувате, че падате, докато летите, това означава, че от вашия контрол се е изплъзнало нещо важно и нищо не можете да направите. Затова не го правете, очаква ви провал.

Но ако падате насън и изпитвате страх при това, след което се събуждате, това е добър знак. Това означава, че в реалността вие можете да се справите сами с трудностите.

По време на падането се наранявате – това е признак, че ще се появят нови трудности, например предателство от приятели. Ако някой ви спаси от падането насън, очаквайте помощ от близък приятел.

Много хора сънуват как тичат по стълба, но после едва пълзят по нея, а тя не свършва и е без парапет. В края на краищата те падат. Това означава, че се натоварвате с прекалено много разнотипни дейности и не можете да довършите докрай нито една.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
фантазия
фантазия
15.10.2013 10:52
"Плодът в майчината утроба фантазира, тъй като му липсват достатъчно впечатления...". Аз пък си мислех, че за да фантазира, човек трябва да има достатъчно натрупани впечатления...
2
0
Калина
Калина
20.05.2013 16:18
много пъти сънувам , че падам от тераса и точно да се ударя в земята и политам ....какво трябва да значи това...???
2
0
Вълчица
Вълчица
05.10.2012 01:43
Статията ми даде идея за това какво може да значи всичките видове летеници последните седмици,които сънувам.
0
0
dafina
dafina
09.08.2011 16:51

Често сънувам, че падам от височина. Друг път, че летя, а днес сънувах, че търся четирилистна детелина. Възрастна жена се приближи и ми каза, че скоро ще я намеря. Какво значи това ?


0
0