Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-страшните пирати

Най-страшните пирати

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Най-страшните пирати
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-13%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
19.14 лв.
Виж ››

Братята Барбароса

Имената Аруж и Хизир може да не ви звучат познато, но прякорът, даден на турските корсари от европейците - Барбароса (червена брада), най-вероятно извиква в съзнанието ви представата за сурови мъже с мечове, кръстосващи Средиземно море.

През шестнадесети век, използвайки за отправна точка на своите набези Северна Африка, братята Барбароса, начело на своя екипаж от пирати, атакували и плячкосали множество крайбрежни градове, превръщайки се в едни от най-влиятелните хора в региона.

Сър Франсис Дрейк

Считан за благородник от някои и за разбойник от други, Дрейк прекарал времето между околосветското си пътешествие по море и разгрома на испанската Армада през 1588г., занимавайки се с пиратство и търговия с роби в Карибския район.

Неговите нападения, особено над испанските колонии в Централна Америка, донасят някои от най-значителните по размер богатства в историята на пиратството.

Калико Джак

Пирати

Първи, плавал под знамето на Веселия Роджър, Калико Джак Ракъм е карибски пират, известен с няколко огромни плячкосвания, както и с връзката си с Ан Бони и класическата си смърт на пират.

Пленен през 1720г. в Ямайка, Ракъм е обесен, намазан с катран и изложен на видно място като предупреждение към останалите на място, сега наричано Кеят на Ракъм.

Хенри Морган

Той е толкова известен, че на негово име е кръстена марка ром. Капитан Морган кръстосвал Карибско море първо като капер, а след това и като пират, в средата на седемнадесети век, редовно подлагайки на набези богатата испанска колония Панама. Той е и един от малкото пирати, успели тихомълком да се оттеглят.

Капитан Кид

Капер или пират ? Шотландският мореплавател Уилям Кид е известен с това, че през целия си живот върви по тънката линия между двете. Първоначално е нает от Британската корона като капер, но в крайна сметка е обесен през 1701г. за пиратство. Все още се носят слухове за огромно богатство, което той успява да скрие преди започването на процеса срещу него.

Капитан Самуел Белами

Въпреки че загива едва на 28 години, Черният Сам Белами си създава репутация сред пиратите от Новия свят, успешно провеждайки няколко дръзки абордажа, включително и на Уайда Гали, кораб за пренасяне на роби, натоварен с цяло състояние в злато, сребро и други стоки. През 1717г. той го избира за флагмански кораб, но през същата година загива на борда му, когато корабът потъва след буря.

Ан Бони

Най-известната жена пират в историята, тя е била също толкова опасна колкото мъжете, изключително красива и внимателно подбираща плячката си.

Дъщеря на собственик на плантация, в началото на осемнадесети век Ан оставя този подреден живот зад гърба си и започва да плава по море. Преоблечена като мъж, тя се присъединява към екипажа на кораба на Калико Джак.

Когато бива изобличена, обичайното за такова провинение смъртно наказание не е изпълнено, тъй като според легендата е била бременна от капитана.

Черната Брада

Едуард Тийч, известен като Черната Брада, вдъхвал ужас в Карибско море от 1716 до 1718 г. Кариерата си той започнал като нает от Великобритания капер по време на Войната за испанското наследство, изучавайки тънкостите на морското грабителство, преди да премине към пиратство. Ожесточен боец, Черната Брада се славел с буйната си коса толкова, колкото и с пленяването на вражески кораби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Пират
Пират
02.08.2014 22:38
Аз лично обичам пиратите.Знам пиратска песен и т.н.Винаги съм си мечтала да бъда пират...Да бъда капитан на велик и красив кораб.За мен пиратството значи свобода без граници.Не искам толкова спокоен живот...Искам приключения.Постоянно гледам филми с пирати и чета истории.С радост и гордост бих станала пират и бих пяла пиратски песни...
9
3
БАТ ЗДРАВКО
БАТ ЗДРАВКО
29.11.2015 03:25
...не искала спокоен живот?...искала пиратски "приключения"...?...ти явно си някоя депутатска дъщеря!...на които е присъща манията за власт..величие и жаждата за ограбване и избиване на невинни хора!...ами защо не вземеш да отидеш в циганската махала с една тениска с надпис"мразя мангалите"и ти гарантирам,че такова приключение ще ти спретнат,че няма да го забравиш за цял живот!
3
1
Cvetka
Cvetka
02.08.2014 22:31
дц
1
1
black sam
black sam
12.01.2014 21:49
най много ми харесва кариерата на черния сам или самуел белами и аз постоянно гледам филми с пирати и играя игри с пирати
2
1
zoa
zoa
12.12.2013 11:14
откаде са взимали вода?
2
0
black sam
black sam
12.01.2014 21:47
еми те са се наливали с ром
3
0
Поля
Поля
23.03.2013 14:54
Аз лично съм БВЛЮБЕНА в пиратите! Знам всичко за всеки, устройството на корабите, уръжията и т.н.....ех какво ли не бих дала да се запозная с истински пират...тея сумалийските за нищо не стават! Много е зле когато някое момиче каже, че обича пиратите а да се окаже че обича актьора! Това е много тъпо! Аз през повечето време правя обратното. Например: Мисля че Джак Спароу е ВЕЛИК ама актьора не го трая! Също мразя Джъстин Бийбър и 1D! На 15 съм и не ми пука за чалгата! Обияам рок, поп, бекстрийт бойс, пинк, линкин парк и други.
Обичайте нещо не заради този който га прави, а защото си е готино.
- Карибска Роза
6
2
ДЖОАНА
ДЖОАНА
29.11.2015 03:40
Няма нищо "готино" в това да ограбваш и убиваш хора!А пиратите са именно самото олицетворение на всичко това!Сега си на 15...всъщност вече на 17...и е нормално все още да се рееш из небесата...но дано като пораснеш да не се превърнеш наистина в една безкруполна,свирепа и кръвожадна ПИРАТКА!
2
2